NB I

Milliárdokkal kevesebb támogatást kap az államtól az MLSZ

Hét helyett 3,9 milliárd forint szerepel a büdzsében.

Hiába az Európa-bajnoki kvalifikáció, kevesebb állami támogatásban részesül 2017-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MTI beszámolója alapján ugyanis az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakítására, továbbá az MLSZ feladatainak támogatására a 2016-os 7 milliárd forint helyett 3,9 milliárd forint szerepel a büdzsében – írja a Blikk.

A nemzeti stadionfejlesztési programon belül a legtöbbet a Szombathelyi Haladás Stadion felújítására adja majd a kormány, 5,6 milliárd forintot. A diósgyőri stadionra 3,769 milliárd, a székesfehérvári Sóstói úti Stadionra 1,5 milliárd, a budapesti Illovszky Stadion munkálataira 1 milliárd, míg a Bozsik Stadionra 500 millió forint van előirányozva.

Ugyanakkor a kormány által benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam – az ideihez hasonlóan – 2017-ben is majdnem 36 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását, míg a kiemelt sportágak sportfejlesztési és sportlétesítmény-fejlesztési támogatása 8 milliárd forint lesz.

Olvasói sztorik