Verebes klasszikusát idézte Horváth Ferenc

Videók és edzői nyilatkozatok.

Ferencváros – Újpest 2-2

Thomas Doll, FTC: – Nagyszerű bajnokit láttunk, igazságos eredménnyel. Ebben a meccsben minden benne volt, amit egy ilyen meccs tartogathat: gyors játék és gólok. Az elején nem tudtuk megnyerni a párharcokat, ezért kaptuk mindkét gólt. Túlsúlyban voltunk a középpályán, de ha valaki elbújik, nehéz helyzeteket kialakítani, ez bosszantó volt. A második félidőben szenvedélyesen, lendülettel játszottunk, megnyertük a párharcok nagy részét, benne volt a harmadik gól is, kicsit emlékeztetett a Videoton elleni kupadöntőre. Most végre egy teljes heti pihenő vár ránk, felkészülünk a Haladás ellen és a kupafináléra is. Az, hogy két gólos hátrányból egyenlítettünk a derbin, mutatja a mentális erőnket. Bizonytalan volt a védelem, ezért szerveztem át azt, visszaálltunk a megszokott rendszerre. A hármas védekező sort egyhamar nem fogjuk látni.

(forrás: ulloi129.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon jó meccset láthattak a nézők, négy góllal, sok lehetőséggel és igazi derbi hangulattal. Az első félidőben agresszíven kezdtünk, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, amikből két gólt is szereztünk. Sajnos a 2-0-ás vezetés túlságosan megnyugtatott minket, visszahúzódtunk a kapunk elé, ami a Ferencváros ellen mindig életveszélyes. A defenzív játékunknak köszönhetően két gyors gólt is kaptunk, ami után újra kiegyenlítetté vált a küzdelem. Még mindig sok a sérültünk, ami miatt korlátozott a mozgásterünk, Balogh máskülönben nem játszott volna a védelemben. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a fiúk végigharcolták a mérkőzést, és becsülettel helytálltak.

(forrás: ujpestfc.hu)


Debrecen – Diósgyőr 3-1

Kondás Elemér, Debrecen: – A csapat nagyon jól játszott a mai napon. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk, és több nagy helyzetet kidolgoztunk, amik kimaradtak, de így is magabiztosan tudtunk nyerni. Úgy mentünk ki a pályára, hogy bármi áron, de nekünk ezt a mérkőzést meg kell nyerni. Annak ellenére, hogy szerdán meccset játszottunk, és sokat utaztunk, a fiúk végig bírták az egész találkozót. Készülünk a Békéscsaba elleni mérkőzésre, mert győzelemmel szeretnénk zárni a szezont.

(forrás: dvsc.hu)

Egervári Sándor, Diósgyőr: – Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek a győzelméhez, rögtön ezután pedig gratulálok szurkolóinknak, akik végig nagyszerűen biztatták a csapatot. Az első félidőben nagyon gyorsan kaptunk két gólt, ezt követően fontos volt, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, ami Egerszegi Tamás góljával sikerült is. A játékosok hittek a pontszerzésben, a harmadik szerencsés – számunkra szerencsétlen – gól, azonban megpecsételte a sorsunkat. Ezen a mérkőzésen fordulópontok a Debrecent segítették, amellett, hogy nélkülöznünk kellett két válogatott játékost, ami ma döntőnek bizonyult. Ezzel együtt megismétlem, a Debrecen ma összességében jobban játszott, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

(forrás: dvtk.eu)


Vasas – Puskás Akadémia 1-0

Michael Oenning, Vasas: – A korai vezetése után is nyomást tudtunk gyakorolni a Puskás Akadémiára. A második félidőben dominánsabb volt az ellenfelünk, sajnos mi nem lőttük meg a második gólt. Szerencsénk is volt a Puskás két kapufájánál, de nekünk is voltak helyzeteink. Korcsmár Zsolt vezéregyénisége a csapatnak, nem könnyű az ő helyzete, hiszen vezérként kell futballoznia, ugyanakkor a súlyos sérülése után újra fel kell magát építenie. Nagyon jó úton jár, kiváló teljesítményt nyújtott. Ferenczi Pistát nem feltétlenül azért cseréltem be, hogy megrúgja a második gólt, az volt az elsődleges feladata, hogy higgadtságával nyugalmat sugározzon a többieknek és megtartsa a labdákat. Ezt tökéletesen megoldotta. Voltak aggodalmaim a mérkőzés alatt, de ha az egyik kontránkat értékesítjük, már lezárhattuk volna korábban a meccset. Ilyen a labdarúgás, most mi vagyunk boldogok.

(forrás: vasasfc.hu)

Szíjjártó István, Puskás Akadémia: – Először is gratulálok a Vasasnak a győzelemhez! A kezdésnél bealudtunk, amit jól használt ki a hazai csapat. Az első negyedóra végére javult fel a játékunk, de a második játékrészre már egészen komoly nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Lapot húztunk 19-re, a játékosok maximális erőbedobással mentek előre és küzdöttek. Ha egy kis szerencsénk lett volna, egy ikszre mindenképpen jók lettünk volna. Az utolsó fordulóra maradt a döntés. Mondanom sem kell, milyen nehéz mérkőzés lesz a Honvéd elleni összecsapás. Egy éven keresztül dolgoztam együtt Rossi mesterrel, nem tudom, ezúttal mivel próbál meglepni. Úgy gondolom, azon az úton kell tovább mennünk, amin elindultunk az MTK ellen, hiszen a játékosaink remekül tudnak futballozni. Ha úgy játszottunk volna eddig, mint az elmúlt két meccsen, most nem lennének kiesési problémáink.

(forrás: puskasakademia.hu)


Paks – Haladás 2-3

Csertői Aurél, Paks: – Saját magunkat vertük meg ezen a mérkőzésen. Már az első félidőben be kellett volna rúgni a másodikat, és akkor el is dőlt volna ez a meccs. Sajnos a második félidőt rosszul kezdtük, akkor jobban játszott a Haladás, majd megfordította a meccset. Azzal, hogy emberhátrányban is sikerült gólt szereznünk, sokra nem megyünk, mivel az eredmény számít. Fegyelmezetlenek voltunk, kiengedtünk egy tuti meccset a kezünkből. A kiállítások miatt az utolsó fordulóra nehéz helyzetbe kerültünk, de ez a mi problémánk.

(forrás: paksifc.hu)

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben null-nullnál nekünk is voltak helyzeteink, de a Paks szép góllal vezetést szerzett. A szünetben azt kértem a fiúktól, ne bántsák egymást, igazi csapatként küzdjenek. A második félidőre óriási elszántsággal jöttünk ki, amikor a hazaiak emberhátrányba kerültek, szerkezetet váltottunk. Az utolsó pillanatig bíztunk a győzelemben, ennek meglett a gyümölcse. Pakson már többször megtréfáltak bennünk, nagyon készültünk a meccsre, örülök a győzelemnek. Klassz dolognak tartom, hogy az utolsó meccsünknek is van tétje, harcban vagyunk a nemzetközi helyekért – nagyon büszke vagyok a fiúkra. A győzelmet a héten elhunyt Szarka Zoltánnak ajánljuk.

(forrás: haladas.hu)


Videoton – MTK 5-0

Horváth Ferenc, Videoton: – Többször kezdhettünk volna így, mint most, de eddig nem sikerült. A mai mérkőzésen berúgtuk az első két helyzetünket, így más lett a mérkőzés. Annak idején Verebes Józsi bácsitól hallottam: „Egyszer beleszalad valaki a késbe”. Ma ez történt. Igaz, befolyásolta a mérkőzést a kiállítás, de addig is jobban játszottunk. Ami az eddigi mérkőzéseken nem ment be, most igen.

(forrás: mtkbudapest.hu)

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Gratulálok a Videotonnak. Bombaformában teljesítettek, egyenlő létszámban is nehéz lett volna. Sokkal frissebbek voltak, mi pedig elfogytunk, ami érthető, hisz az elmúlt húsz nap alatt hét mérkőzést játszottunk. Azon leszek, hogy lelket öntsek a játékosokba, hogy felrázzam őket. A kiállítást vissza kell néznem, a kispadról nem tudtam pontosan megítélni.

(forrás: mtkbudapest.hu)

Gyűjtőcikkünk hamarosan frissül!

Címkék: