NB I

Két meccsre bezárta az MLSZ az ETO-stadiont

Rangadó
Rangadó

2016. 04. 12. 16:51

Mellette súlyos pénzbírságot is kaptak a győriek a szurkolói rendbontás miatt; a Honvéd is fizet.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A FEB az FTC–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Gyepes Gábor (Soroksár) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dobos Barna vezetőedző (Dunaújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB II-es bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Csizmadia Zoltán (Érd) egy, Fodor Ákos (Puskás) egy, Pintér Dominik (Diósd), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét kettő, Katona Máté (MTK) egy, Pongrácz Viktor (ETO Futsal) egy, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár), mint visszaeső kettő, Bognár Zsolt (Csorna) egy, Litresics Levente (Csorna) egy, Arena Ármin (Szekszárd) egy, Kiprich Dániel (Salgótarján) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sárvár–ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt, a nőzők beléptetésére vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB az ETO Futsallal, mint visszaesővel szemben, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak játéktérre történt berohanásáért és tárgyak játéktérre dobálásáért, elrendeli, hogy a sportszervezet a soron következő két hazai NB III-as bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben rendezze, továbbá 300 ezer forint pénzbüntetést megfizessen.

A Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezután is határozottan fellép minden olyan jelenséggel szemben, amely nem való a labdarúgópályákra, és szigorúan bünteti az ehhez hasonló – a magyar stadionokban az utóbbi időben egyre ritkábban tapasztalható – eseteket.

A két zártkapus mérkőzésre az MLSZ hivatalból küld 1-1 szövetségi ellenőrt, felmerülő költségeik a rendező sportszervezetet terhelik.

A FEB az MTK–Diósd mérkőzéssel kapcsolatban az MTK-t, az elektronikus jegyzőkönyv használatára vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a DVSC–Salgótarján mérkőzéssel kapcsolatban a Salgótarjánt, a regisztrációs kártya használatára vonatkozó versenykiírási előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar Kupa

A FEB a Fellebbviteli Bizottság által elrendelt új eljárásban Florian Trinkst (FTC), mert a Fehérvár elleni mérkőzésen, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben hátulról megrúgta ellenfelét, két soron következő MK országos főtábla mérkőzésre eltiltotta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. március 22.
Bíró Bence, miután gólt szerzett az U21-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõben játszott Magyarország - Ciprus mérkõzésen a Hidegkúti Nándor Stadionban 2018. március 22-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.