NB I

Diagne: sok hűhó semmiért

Az Újpesttől télen távozó szenegáli csatár egyelőre csak csere, és mindössze 34 percet játszott a kínai szuperligában.

Kapcsolódó cikkek

Az ősszel az Újpest húzóembere volt a szenegáli Mbaye Diagne, aki 14 bajnoki mérkőzésén 11 góllal segítette a lila-fehéreket. A 24 éves támadót ennek ellenére nem zárták a szívükbe a lila-fehér szurkolók, a pályán és azon kívül mutatott viselkedése megosztotta a futballbarátokat, sokan az “újpesti Balotellinek” becézték a gólerős csatárt.

A téli átigazolási időszakban aztán nagy port kavart a Diagne-saga, ami után már a csapat vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics is úgy nyilatkozott, reméli, a játékos nem tér vissza Újpestre. A botrányhős tárgyalt a portugál Sporting együttesével, és sokaknak nem nyerte el a tetszését, hogy távozási szándékénak a játékos úgy adott hangot, hogy el sem utazott a lila-fehérek törökországi edzőtáborába. Február elején aztán végleg eldőlt Diagne sorsa, de számításai nem jöttek be, ugyanis a portugál sztárcsapat helyett a dúsgazdag kínai szuperligában szereplő Tiencsin Teda FC csapatához igazolt, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy megy az NB I-ben remeklő szenegáli sora Kínában.

A kínai bajnokság március elején kezdődött, Diagne pedig március 12-én, a második fordulóban debütált. A csatár csereként, a 63. percben lépett pályára, de már nem tudott segíteni az 57. percben hátrányba kerülő csapatának, így 1-0-ra kikaptak.

Négy nappal később Diagne együttese a Peking Guoan együttesével játszott 0-0-s döntetlent hazai pályán. A szenegáli csatár ezúttal is csereként, de most csak a 84. percben szállt be, és a gól újfent elmaradt tőle. A 24 éves támadó legközelebb vasárnap, a korábban Huszti Szabolcsot és Elek Ákost foglalkoztató Csangcsun Jataj ellen bizonyíthat.

Olvasói sztorik