NB I

Szombathelyi Haladás: Martineznél és Williamsnél is hiányzik valami

A domináns játék. Mészöly Gézával várjuk az Újpestet, és kielemezzük a Videoton elleni vereséget.

Kapcsolódó cikkek

Az OTP Bank Ligában ötödik helyezett Szombathelyi Haladás két győzelemmel és két vereséggel kezdte a tavaszi szezont. A zöld-fehérek a Honvédot és a DVTK-t győzték le, míg a Vasas és legutóbb a Videoton vendégeként is kikaptak. Mészöly Géza vezetőedző a Rangadónak értékelte a fehérváriak elleni 2-1-es vereséget, és beszélt a szerdai, Újpest elleni meccs várakozásairól is.

– Nagyon bosszantó volt az első bekapott gólunk, de ez a találat felébresztett minket, és elkezdtünk úgy futballozni, ahogy az első pillanattól szerettünk volna. Abszolút kézben volt a mérkőzés, különösen a második félidőben játszott nagyon jól a csapat. Az egyenlítés után megvolt a lehetőség, hogy még gólokat szerezzünk, de aztán Popin balszerencsés mozdulata büntetőt ért a Vidi számára. Sajnáljuk ezt a mérkőzést, mert talán az egyik legjobb második félidőt produkáltuk ebben a szezonban, nagyon meggyőző volt a játékunk, és megvoltak a helyzeteink a gólszerzésre. Ezeket kell még finomítanunk, hogy az Újpest és az MTK ellen ezekre felkészüljünk, és ezeket a lehetőségeket kihasználjuk – mondta Mészöly Géza.

– Akkor a Vidi elleni jó második félidő után bizonyára bizakodva várja az Újpest elleni találkozót…

– Ráadásul sérülés, valamint eltiltás miatt több játékosunk is hiányzott. Abban bízunk, hogy most kiegészülve optimálisan felállással tudunk pályára lépni az Újpest és az MTK ellen is. Mindenképp biztató a tartás, amit az előző két fordulóban mutattunk. Remélhetőleg a következő két mérkőzésen ez ugyanúgy visszaköszön majd, és eredményes játékot tudunk produkálni.

– A téli szerzemények közül az ausztrál David Williams és az „erdélyi Xaviként” beharangozott Kovács Lóránt is rendszeresen játszik a tavasszal. Elégedett a két igazolással?

– Kovács Lóránt az elmúlt mérkőzéseken bizonyította, hogy jó döntés volt az ő leigazolása, és ugyanezt érezzük Williamsszel kapcsolatban is. Persze a gólokat, gólpasszokat még várjuk az ausztrál támadótól. Ugyanez igaz viszont Leandro Martínezre, aki ismét a pályán volt. Az utolsó húsz percben egy légióstól azt várjuk, hogy domináns játékkal segítse a csapatot, de ez még hiányzik Martíneznél. Williamsnek a védekezésből is ki kellett vennie a részét most a Videoton ellen, kicsit mélyebben is játszik mostanában, de támadónak igazoltuk, ezért várjuk a találatokat. Tudtuk, hogy minden mérkőzésen nem fog betalálni, ennek ellenére abszolút pozitívnak érzem, és nagyon jól beilleszkedett a csapat játékába, és mindennapi életébe is.

Olvasói sztorik