NB I

Jól haladnak a Haladás-stadion munkálatai

Kapcsolódó cikkek

A tervezett ütemezésnek megfelelően zajlik a Haladás Rohonci úti sportkomplexumának építése Szombathelyen – tájékoztatta az MTI-t hétfőn közleményben a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.

A tájékoztatás szerint a kivitelezők eddig több mint 1500 tonna törmeléket és bontott anyagot szállítottak el az építési területről, ezzel párhuzamosan megkezdték az újrahasznosítható anyagok bedarálását, az így nyert anyagot később majd az új létesítmény alatti töltésekbe beépítik.

Még márciusban megkezdődik a sportcsarnok úgynevezett mélyített síkalapozása, melynek során kétezer köbméternyi betont használnak fel az építők – fűzték hozzá.

A Haladás stadion bontása február elején kezdődött, a kivitelezők alig egy hónap alatt szinte teljesen eltüntették a régi felépítményeket.

A kivitelezést a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi, a projekt teljes egészében állami támogatásból valósul meg.

Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is – áll a közleményben.

Olvasói sztorik