NB I

Egervári: „Örülünk a döntetlennek”

NB I: videók és edzői nyilatkozatok.

Kapcsolódó cikkek

Videoton FC – Haladás 2-1

Horváth Ferenc, Videoton: – Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, sokkal jobban játszottunk. A második játékrészben kicsit hátrébb toltuk a védekezést, ami nem volt teljesen tudatos, így feljebb tudott jönni az ellenfél. Amikor ebből kijöttünk, már nem volt probléma. Jó meccset láthattak a nézők, de azért látszott néhány játékoson, hogy a szerdai meccs emlékeiből maradt bennük jócskán. A kupakiesés után nagyon csalódott volt mindenki, úgyhogy az edzéseken megpróbáltuk kihozni a srácokat ebből az állapotból és a mai első félidő azt mutatta, hogy sikerült is. Utána kicsit elhittük, hogy megnyertük a meccset, de a Haladás annál sokkal jobb csapat, hogy ilyen könnyen behúzzuk ezt a három pontot. Volt azonban a csapatban tartalék, ami ki is jött és ennek győzelem lett a jutalma.

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon izgalmas, fordulatos meccset játszottunk. A második félidőben elkaptuk a fonalat, jól játszottunk, sikerült is egyenlítenünk, utána viszont óriási szerencsétlenségünkre Popin kezére pattant a labda a tizenhatoson belül és egy jogos büntetővel a Vidi megszerezte a győztes találatot. Sajnálom ezt a meccset, mert különösen a második negyvenöt percben sokat tettünk a győzelemért. Óriási előny az aktuális ellenfeleinknek, hogy általában tizenegyeshez jutnak ellenünk. És ezzel nem a mai büntetőt vitatom, inkább magunkat ostorozom kicsit. Volt tartása a csapatnak, sok helyzetet kialakítottunk, de sajnos kikaptunk. Mostantól a következő mérkőzésre koncentrálunk.

(forrás: vidi.hu)


Ferencváros – Diósgyőr 2-2

Thomas Doll, FTC: – Kemény nap volt. Az elején jó ritmusban játszottunk, hamar gólt szereztünk. Utána figyelmetlenek voltunk, mint mostanában többször és ezért meg is büntetnek minket, meg kell tanulnunk jobban koncentrálni. A második félidőért nem lehet szemrehányást tenni, szerdán kemény kilencven percünk volt, elfáradtunk, a Diósgyőr teljes csapata megszállta a tizenhatos előtti területet, de így is sikerült gólt lőni. Ám meg kell tanuljuk, hogy a végén meg tudjuk tartani az előnyt. Ez nagy keserűség, mert remek hangulat volt és szerettük volna megjutalmazni a szurkolóinkat. Ami miatt mérges vagyok, hogy sokszor megkapjuk kérdésként, hogy miért nem rúgunk három-négy-öt gólt. Nem a Barcelona vagy a Bayern vagyunk még, ha az ellenfél tíz emberrel védekezik, akkor nem mindig tudjuk őket megbontani. Böde Danin látszik, milyen érték, kiharcolt egy tizenegyest, voltak helyzetei, ha fittebb lesz, akkor belövi ezeket. Az orvosi stáb és mi is segítjük, a lehetőséget megkapja. Varga Rolandot kisebb térdproblémák miatt kellett lecserélni.

(forrás: ulloi129.hu)

Egervári Sándor: – Örülünk a döntetlennek egy bajnokesélyes csapat ellen, számunkra sokat jelenthet ez az egy pont a végelszámolásnál. Az első félidőben jobban játszottunk, akkor több volt a támadójátékunkban. A második játékrészben sokkal inkább a kapunk elé szegezett az ellenfél, mint azt szerettük volna, nem tudtuk följebb tolni a védekező zónánkat. A játékosok azonban nehéz helyzetben sem adták fel, függetlenül attól, hogy az utolsó gólunk les volt vagy nem, a srácok képesek voltak fölállni, és utolsó leheletükig a pontszerzésre törekedni, ami mindenképpen dicséretes. Ez a fajta harci szellem, ami tavasszal jellemzi a csapatot, erőt adhat a további mérkőzésekhez. Szerettem volna korábban beküldeni Novothny Somát, de többen jelezték, hogy nem teljesen egészségesek a pályán lévők közül, és nem szerettem volna elcserélni magam. Ahogy ellenfelünk megszerezte második találatát, újabb támadót kellett pályára küldenem, örülök, hogy a fiatalember élt a lehetőséggel.
(forrás: dvtk.eu)


MTK – Újpest 2-1

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Gratulálok ellenfelünknek, tízes veretlenségi sorozatuk volt, amit sikerült megszakítanunk. Jó csapat az Újpest, olyan focit játszanak, mely közel áll a szívemhez. Az első félidőben nem úgy futballoztunk, ahogy szerettünk volna, ellenfelünk akarata érvényesült, nem tudtuk kihozni a labdákat, idegesen játszottunk. Túlságosan is nyerni akartunk, így görcsösek voltunk, és ez meglátszott a srácokon. Szünetben megnyugtattam őket, a második játékrészben már jobban ment, és volt egy Torghellénk, akinek minden megoldása aranyat ért.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Gratulálok kollégámnak a győzelemhez. Mindkét félidőben több helyzetet is kialakítottunk, amiket rendre kihagytunk. Az MTK Budapest viszont nagyon hatékonyan használta ki helyzeteit, és kontrákból lőtt gólokkal megérdemelten nyert. Az a csapat szerzett három pontot, amelyik jobban akarta a győzelmet.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Debrecen – Puskás Akadémia 4-2

Kondás Elemér, DVSC: – Kemény mérkőzés volt, de erre is számítottunk, hiszen egy olyan csapat látogatott hozzánk, amelynek minden pontra szüksége van. Jól kezdtünk, odaszegeztük az ellenfelet a kapujához, helyzetet sem tudtak kialakítani, majd eljöttek és rúgtak egy gólt. Hidegzuhanyként ért minket, de utána három szép találatot sikerült szereznünk. A második félidőben az ellenfél szorosabbá tudta tenni az állást, onnantól jobban kellett figyelnünk, de kontrából akkor is megvoltak a helyzeteink. Végül a Ferenczi-Horváth duó révén sikerült bebiztosítani a győzelmet. Jó iramú mérkőzés volt és értékes győzelmet arattunk. Örülünk, hogy lövik a gólokat a játékosok, mert az ősz folyamán ezzel voltak gondjaink.

Robert Jarni, Puskás FC: – Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen megszereztük a vezetést. Nyílt találkozó volt, itt is ott is voltak helyzetek. A meccs három-kettes állásánál már mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk kezdeményezni, helyzeteket alakítottunk ki. A gondjaink megint azzal voltak, hogy labdaszerzés után nem tudtuk jól felépíteni a játékot. Ebben a fázisban sorozatos hibák történnek, és ezt egy Debrecen szintű csapat kegyetlenül kihasználja.

(forrás: dvsc.hu)


Bp. Honvéd – Vasas FC 0-0

Michael Oenning, Vasas: – Ahogyan az várható volt, mindkét együttes beleadott mindent. Döntő lehetett volna a két kiállítás, tizenegy játékossal kilenc ellen játszva nyerni kellett volna, de ez sajnos nem sikerült. Az első félidőben kétszer is betalálhattunk volna, de nem sikerült belőni a helyzeteket, ez terheket rakott a csapatra a későbbiekben. Ez volt a második meccsünk tavasszal, amikor nem kaptunk gólt, a védekezésünk egyre szervezettebb, de a helyzetkihasználással elégedetlen vagyok. Összességében az egy szerzett pontnak is van azért értéke a tabellán.

(forrás: vasasfc.hu)


Paks – Békéscsaba 0-2

Csertői Aurél, Paks: – Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, próbáltuk gyűrni, ahogy a körülmények engedték, de ha most reggelig játszottunk volna, akkor sem biztos, hogy szereztünk volna gólt. Az ellenfél kétszer jött el a kapunkig, és két megingásunkat ki is használta az ellenfél. Ez ellen a mai meccsen nem tudtunk mit tenni. Tízen álltak a tizenhatosukon belül, a helyzeteink megvoltak, de nem voltunk eredményesek.

(forrás: paksifc.hu)

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Gratulálok az egész csapatnak, a fiúk maximálisan betartották a megbeszélteket, és mindezt amit a héten az edzéseken gyakoroltunk. Végig nagyon szervezettek voltunk, magabiztosan játszottunk, mindebből következik, hogy a Paks csak nehezen jutott el a kapunk közelébe. Két szép gólt lőttünk, amellyel teljesen megérdemelten győztünk.

(forrás: beol.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik