NB I

Csak egy pont jutott a Fradinak

Megküzdött a döntetlenért a Diósgyőr.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)
Groupama Aréna, 7200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Leandro, Pintér Á., Nalepa, Ramírez – Nagy Á., Gera Z. – Varga R. (Radó, 43.), Trinks (Nagy D., a szünetben), Lamah (Gyömbér, 87.) – Böde. Edző: Thomas Doll
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – Koman (Novothny, 88.), Egerszegi (Kovács G., 83.), Elek Á., Barczi (James, 55.) – Bognár I., Bacsa. Edző: Egervári Sándor
Gólszerzők: Gera Z. (tizenegyesből 11.), Pintér Á. (85.), illetve Bognár I. (17.), Novothny (88.)

A listavezető Ferencváros a Diósgyőr csapatát fogadta az élvonal 23. fordulójában. A vendég borsodiaknál Halmai Ramon a műtéte után még külön edz, és a szintén sérült Kitl Miklós, Antal Botond, Németh Milán trió sem állt Egervári Sándor vezetőedző rendelkezésére. A hazaiak közül Hajnal Tamás hiányzott.

Az ötödik percben a Ferencváros veszélyeztetett először, majd Trinks blokkolt lövése és a szöglet után Nalepa a keresztlécet találta el. A folytatásban Tamás Márk elhúzta Böde Dániel lábát a tizenhatoson belül, ezért jogos büntetőhöz jutott a Fradi, amit Gera Zoltán magabiztosan értékesített (1-0).

A 17. percben teljesen váratlanul egyenlített a Diósgyőr, miután Bognár István védhetetlen távoli bombája a hálóban kötött ki (1-1). Ezt követően is gyors ellenakciókkal és távoli lövésekkel próbálkozott a DVTK, ennek ellenére alapvetően a Ferencváros akarata érvényesült. A szünetig újabb gól már nem született, pedig Böde, illetve Bacsa előtt is adódott egy-egy helyzet.

A 64. percben Radó András lőtt az öt és feles sarkáról, de Rados védett. Négy perccel később egy Fradi-szöglet után az egyik – menteni igyekvő – diósgyőri játékos majdnem öngólt fejelt. A 77. percben Bognár újabb távoli kísérlete a kapu mellé szállt. Három perccel később Leandro labdáját Böde sarokkal a kapu mellé továbbította.

A 84. percben Radó beadását Böde fejelhette kapura közelről, de Rados lábbal nagyot védett. A szöglet után Radó lövését a levegőben úszva ütötte ki a diósgyőri kapus. A következő sarokrúgást követően Lamah fejesét is védte Rados, de érkezett Pintér Ádám, aki ismét vezetést szerzett az FTC-nek (2-1). A játék képe alapján nem lett volna teljesen igazságos a hazai siker, és mivel Nemes labdáját a csereként fél perccel korábban beállt Novothny Soma a hálóba lőtte (2-2), a DVTK pontot szerzett.

A 92. percben egy szabadrúgás után, Bacsa Patrik révén a harmadik gólját is megszerezte a Diósgyőr, de a játékvezető – jogosan – nem adta meg les miatt, úgyhogy maradt a döntetlen.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője értékelte:

Kimondottan jó meccset láthattunk, különösen az első tíz és az utolsó húsz perc tetszett nagyon, akkor látványos, izgalmas dolgok történek a pályán. A tizenegyes egyértelmű volt, majd Bognár István gyönyörű átlövéses gólja döntően befolyásolta a meccset. Az édesapjára emlékeztet, dolgoztak a gének…

A folytatásban kiegyenlítődött a játék, a vendégek nagyon jól alkalmazták a kontrajátékot, aminek az a lényege, hogy be kell fejezni az ellentámadást, vissza kell állni, nehogy rekontra legyen belőle. Thomas Doll a szélsőjáték híve, ezért az érkezése óta a Ferencváros szélső védői és szélső középpályásai alaposan megnehezítik az ellenfél védőinek dolgát.

Az utolsó húsz percig meddő volt az FTC fölénye, utána viszont sorra jöttek a helyzetek. Megérdemeltnek mondható a vendégek pontszerzése, egy intenzív meccs után mindkét csapat dicséretet érdemel.

Olvasói sztorik