NB I

Takács Tamás mesterhármasával elődöntőbe lőtte a Debrecent

Az NB III-as Nyíregyházának a Loki jelentette a végállomást a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus FC 5-0 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2235 néző. Játékvezető: Vad II.
DVSC-TEVA: Verpecz – Lázár, Máté, Szatmári, Ferenczi, Jovanovic (Varga J., a szünetben), Bódi, Tisza, Djelmic, Takács T. (Horváth Zs., 65.), Sidibe (Nagy Z., 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Nyíregyháza Spartacus FC: Ovszijenko – Szokol, Szalai, Rakovics, Farkas, Ramos, Zofcák, Abdouraman, Csorba (Kapacina K., 78.), Harsányi, Szécsi (Pálinkás, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Takács T. (16., 37., 52.), Tisza (71.), Djelmic (85.).
Továbbjutott: a Debrecen, kettős győzelemmel.

Mivel a negyeddöntő első meccsén, idegenben is nyerni tudott a Debrecen a Nyíregyháza ellen, Kondás Elemér csapata jó előjelekkel várhatta a keddi visszavágót a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A Szpari dolgát az is nehezítette, hogy igencsak tartalékos csapattal tudtak kiállni. Rubus Tamás és Törtei Tamás eltiltás miatt nem léphetett pályára, Rezes László, Zoran Kostic és Pölöskey Péter pedig sérülés miatt maradt ki.

– Még a múlt pénteki edzésen meghúzódott a vádlim, és bár tegnap megpróbálkoztam a tréninggel, továbbra is fáj a lábam, így úgy tűnik, ki kell hagynom a visszavágót – mondta még a kezdés előtt Pölöskey Péter.

Természetesen megemlékeztek a napokban tragikus autóbalesetben elhunyt debreceni szurkolókról is: Kulcsár Tamás, Szakály Péter és Varga József emlékükre mécset gyújtott a Nagyerdei Stadionban.

A meccsen aztán a Debrecen volt a főszereplő, pontosabban Takács Tamás vitte el a show-t. A télen a Diósgyőrből szerződtetett játékos a 16. percben kezdte meg a gólgyártást első Loki-mezben lejátszott meccsén: egy indításra csapott le, a nyíregyházi kapuból pedig a 37 éves Ovszijenko borzalmasan lépett ki, így a támadó eltolta mellette a labdát, majd a hálóba passzolt, 1-0.

Túl sok helyzet nem volt ekkor a meccsen, ám az első félóra után megint a Loki veszélyeztetett: Sidibe lövését még Ovszijenko védte, majd Djelmic ismételt volna, de az exdebreceni Ramos szerelte.

A 37. percben gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás: Bódi sarkazott az oldalvonal mellett, Ferenczi ment el a labdával a bal szélen, középre adott, Takács pedig közelről a kapu bal oldalába lőtt, megszerezve ezzel második találatát, 2-0.

A Debrecen eddig egész tavasszal jól teljesít, gólerős a csapat, ezt a második játékrészben is bizonyították. A 46. percben mondjuk pont nem, mert Takács visszagurítását Tisza Tibor 13 méterről, középről az üres kapu fölé vágta. Talán felpattant a labda előtte, más magyarázat nincs a technikai hibára.

Az 52. percben jött a meccs hőse, megint: Takácsot kiugratták, könnyedén tolta el a labdát Ovszijenko mellett, majd ballal, a becsúszó védők előtt a hálóba gurított, 3-0.

A tartalékos Nyíregyháza nem sokat veszélyeztetett, a Loki viszont nem állt le. A 71. percben Ferenczi beadása után Tisza kezdett el cselezgetni, háromszor is megforgatta a védőket, majd ballal kilőtte a jobb alsót, 4-0.

Nem volt még vége: a 85. percben a szintén télen igazolt Djelmic tört be a 16-oson belülre, két védő volt vele szemben, úgy tűnt, rosszul is veszi át a labdát, de ő másként gondolta, és ballal a jobb alsóba tüzelt. Ovszijenko tehetetlen volt, 5-0.

Nagyon sima mérkőzés volt, a Debrecen kettős győzelemmel, 7-1-es gólkülönbséggel került a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik