NB I

Thomas Doll: „Ez nem mehet így tovább”

Kapcsolódó cikkek

Bp. Honvéd – Ferencváros 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Taktikus, jó mérkőzést játszottunk a Ferencváros ellen, mindent megtettünk, ami kellett a győzelemhez. Egy kicsit jobban átengedtük a labdatartást az ellenfelünknek, de jól zártuk a passzsávokat és nem engedtünk, hogy a védelmünk mögé kerüljenek, jobbak is voltunk a Fradinál, de ők nem hozták azt a teljesítményt, amit tudtak volna, ezt is hozzá kell tenni. Az elmúlt héthez képest mentálisan sokkal jobbak voltunk, ma ez hozta meg a sikert. A következő meccsen már nehezebb dolgunk lesz, mert ott nekünk kell majd irányítanunk. Ezt a győzelmet Pandúr Róbert szertárosunknak ajánljuk, aki jelenleg kórházban van, várjuk vissza a csapathoz.

Thomas Doll, Ferencváros: – Gratulálok a Honvédnak a megérdemelt győzelemhez. Lehetett látni, hogy a túlélésért küzdenek. Ilyenkor nem lehet sokszor hibázni, mert nem kerülünk ki győztesen a meccsből. Ki kell mozdítani a játékosokat a komfortzónájukból, mert ez nem mehet így tovább, egy-két játékos is elgondolkozhat. Nem leszek partner abban, hogy amit 2015-ben felépítettünk, azt most leromboljuk. Csak a második félidőben volt egy helyzetünk és a gólunk, ezen is el kell gondolkozni. És azoknak is el kell gondolkozni, akik már most azokat a csapatokat nézik, ahová esetleg mehetnek majd, mert ha nem adják le azt a teljesítményt, akkor nagyon könnyen leírhatják őket. Sokan úgy tűnik, hogy túlságosan meg vannak elégedve magukkal, kéne egy kis alázat. De ez nem kisebbíti a Honvéd teljesítményét. Nem játszunk olyan lendülettel, mint 2015-ben.

(forrás: ulloi129.hu)


Puskás Akadémia – Videoton 0-1

Robert Jarni, Puskás FC: – Kemény meccs volt, mindkét oldalon szép helyzetekkel. Több gólt szerezhetett volna mindkét csapat, a végén viszont az emberhátrány talán eldöntötte a mérkőzést. A játékosokat dicséret illeti a hozzáállásuk miatt, de ennél egy kicsivel több kell a győzelemhez. Nehéz azt megfogalmazni, hogy mi hiányzik a három pontokhoz, ha valamit mondanom kell, azt mondanám, hogy jobban ki kell használnunk a kialakított helyzeteinket.

Horváth Ferenc, Videoton: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A helyzetek megvoltak az első félidőben is, a második játékrészben pedig még több lehetőséget alakítottunk ki. Azt éreztem a játékosokon, hogy nagyon siettetik a vezető találatot, ezért azt mondtam nekik a szünetben, hogy nyugodjanak meg, jön majd a gól, ha az utolsó percben, akkor az utolsóban – nem gondoltam volna, hogy ezt ennyire komolyan veszik… Azt nem veheti el tőlünk senki, hogy az utolsó utáni másodpercig mentünk előre azért, hogy ezt a meccset megnyerjük, ennek meg is lett az eredménye. Nem csak a csapat, hanem a szurkolótáborunk is kitartott az utolsó pillanatig, köszönjük nekik a mai biztatást!

(forrás: vidi.hu)


Paks – Vasas 3-0

Csertői Aurél, Paks: – Fegyelmezetten, jól futballoztunk, végig uralni tudtuk a játékot, kevés lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek. Helyenként egész jól játszottunk, és három gólt rúgtunk, ami önmagáért beszél. Megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. A sorsolásból adódóan két hét múlva ismét erre a találkozóra kerül sor, de az egy egészen más meccs lesz, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a mostaniból, arra mérkőzésre. A jövő tekintetében egy fontos összecsapáson vagyunk túl, amit belülről éreztünk is. Megpróbáltuk a fizikálisan erősebb Vasast focival megverni, és ez sikerült is.

(forrás: paksifc.hu)

Michael Oenning, Vasas: – Próbáltuk a játékot úgy szervezni, hogy lehetőleg mi tudjunk támadni, ám el kell ismernem, hogy gólhelyzeteket nem igazán sikerült kialakítanunk. Hiába próbálkoztunk a gólszerzéssel, ez nem sikerült. Az első gól előtti szabadrúgás erősen vitatható volt, sajnos abból kaptuk a gólt, a Paks pedig két gyors ellentámadással eldöntötte a találkozó sorsát. Az ilyen típusú mérkőzéseknél az első gól megszerzése nagyon fontos, döntő lehet, hogy melyik csapat éri azt el. Lélektani szempontból a lehető legrosszabbkor kaptuk az elsőt, a félidő utolsó pillanatában. Sajnos az első félidőben mindkét védekező középpályásunk – Vida és Adamovics – is korán besárgult, ami óvatosságra késztette őket az ütközéseknél. Utóbbit egyébként épp a második gólnál akartam lecserélni. A második és a harmadik találatot egy-egy gyors kontrából kaptuk, ezeknél a szituációknál nem jól szerveztük meg a védekezésünket, ott sajnos hibáztunk hátul. Összességében ellenfelünk győzelme megérdemelt volt. Az egyetlen pozitívum, hogy érzésem szerint sikerült olykor nyomást gyakorolnunk a Paks csapatára, e tekintetben láttam fejlődést a csapatomnál, erre kell építkeznünk.

(forrás: vasasfc.hu)


Újpest – Debrecen 1-1

Zoran Campara, Újpest: – Nem jól kezdtük az első félidőt, lassan és sok hibával játszottunk, és nem használtuk megfelelően a pálya két oldalát, sokszor csak az egyik vagy másik oldalon járattuk a labdát. Az ellenfél az első játékrészben egy szerencsétlen szituációból tizenegyeshez jutott, a büntetőt Szakály értékesítette, amelyből megszerezték a vezetést. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, átvettük a kezdeményezést, így elmondhatjuk, hogy mindkét csapat kapott egy-egy félidőt a találkozóból. Úgy gondolom, hogy a büntetőt is megérdemeltük, és örülök, hogy sikerült kiegyenlíteni és megtartani a veretlenségi sorozatot, azonban nem vagyok teljesen elégedett, hiszen itthon nyerni kellett volna. Összességében jól játszott mindkét együttes és harcos, jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. A Debrecen csapatának sok sikert kívánok a bajnokság további mérkőzéseihez.

(forrás: ujpestfc.hu)

Kondás Elemér, DVSC: – Harcos, fordulatos, nagyon jó mérkőzést vívott a két csapat. Egy jó formában lévő Újpesthez jöttünk, kemény mérkőzésre számítottunk, és ezt kaptuk. Az első félidőben helyzeteinket kihasználva eldönthettük volna a meccset. Az egy ponttal nem vagyok elégedett, megvoltak a lehetőségeink, megnyerhettük volna az összecsapást.

(forrás: haon.hu)


MTK – Békéscsaba 0-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – A Békéscsaba ellen még nem nyertünk az idei szezonban. Az első negyedórában jól futballoztunk, utána viszont kiegyenlítettebb lett a találkozó, de akkor is voltak lehetőségeink. A rossz talaj rányomta bélyegét a mérkőzésre. Leszűkítettük a területet, mert veszélyesen kontráztak, de megoldottuk ezeket a szituációkat is. Hiányérzetem van, mert támadójátékunk még nem az igazi, a szélsőinknek többet kell vállalkozniuk. Kevés helyzetet alakítottunk ki, így reális a döntetlen.

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Célunk a pontszerzés volt, ez sikerült. Tudtuk, ki az ellenfelünk, és azt is, hogy sok a jó futballista köztük. Az elején meg is nyomta a mérkőzést az MTK Budapest, ekkor megmutatták, mit tudnak. Azután zártabbak lettünk, és kizártuk őket. Felálltunk, és több veszélyes kontrát is vezettünk. A legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk gólt, ez sikerült. Nehéz sorozat van mögöttünk, és nehéz áll előttünk is, ezért most a stabilitás a legfontosabb a csapatomnál. Örülök az egy pontnak.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Haladás – Diósgyőr 2-1

Mészöly Géza, Haladás: – Nyílt sisakos mérkőzést láthattunk, mind a két csapat az utolsó pillanatig győzelemre játszott. El kell ismerni, hogy a Diósgyőrnek is végig megvolt a lehetősége arra, hogy akár mind a három pontot megszerezze. Szögleteinkben nagy veszély volt, azonban a DVTK jól kontrázott, az első gól is egy ilyen szituáció után esett, Jánvári befejelhette volna, az ellentámadás végén mégis a DVTK került előnybe. Hihetetlenül izgalmas mérkőzés volt, és egy nagyon jó Diósgyőrt tudtunk az utolsó pillanatban legyőzni.

Egervári Sándor, DVTK: – Olyan mérkőzést veszítettünk el, amit megnyerhettünk volna. Voltak nagy fordulópontjai ennek a mérkőzésnek, a tizenegyes esetnél a pályák nagy részén hasonló esetben a kapust ki is állítják. Ha így történik, akkor az nyilvánvalóan nagy előnyt jelentett volna. A második félidőben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, megvoltak a lehetőségeink, többet játszottunk az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült ezeket a támadásokat góllal zárni. A hosszabbításban pedig megbüntetett a sors minket, mert nem éltünk azzal a lehetőséggel, amit a második félidő jelentős részében felépítettünk magunknak. Gratulálok az ellenfélnek!

(forrás: dvtk.eu)

Olvasói sztorik