NB I

„Miért nem a tehetséges, magyar fiatalok játszanak a felcsútiaknál?”

Glázer Róbert meglátásai a Puskás Akadémia és a Videoton szombati mérkőzéséről.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő Videoton 94. percben szerzett góllal nyert a Puskás Akadémia ellen szombaton, az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A mérkőzést – amelynek tudósítása ide kattintva olvasható – a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd edzője értékelte:

„Sokkal több nézőt vártam és kimondottan jó mérkőzésre számítottam. Végül sok szabálytalanság jelezte, hogy mindkét csapat részéről presztízsmeccsről van szó, összességében nem tetszett a találkozó.

A Videotonban Pátkai Máté teljesen szabadon játszott, csatárként szerepelt, letámadott, sokat futott. A középpályások közül Simon Ádám védekezett stabilabban. Az elején jobban játszott a Puskás, ami meglepett, de nagy dolgokat nem vittek véghez, később pedig feljött a Videoton, átvette az irányítást. A fehérváriak még nincsenek olyan jó formában, hogy kihasználják a helyzeteik többségét. Sok volt a technikai hiba, de végig jobb volt a vendégcsapat.

Hátrányt jelenthetett a fehérváriak védekezésében, hogy Fejes András lába nyilvánvalóan és láthatóan fájt. Pölöskei Zsolt pontrúgásai veszélyesnek tűntek. A második félidőre nem változtattak a szerkezetükön a csapatok. Kovács István beállása lendületet adott az együttesnek, Feczesin Róbert megérdemelte a gólt, mert sok szép, hasznos megoldása volt. Oliveira is veszélyesen futballozott. Egységesebb csapat a Videoton, sokkal jobban lehetett látni, mint akart játszani.

Túlfűtött volt a hangulat, Pauljevics kiállítása is közrejátszott a hazai vereségben. Bacelic-Grgic is indolensen játszott ma. Nem tudom, miért nem a tehetséges, magyar fiatalok játszanak a felcsútiaknál, akiknél ilyen fantasztikus létesítmény és utánpótlásbázis van. Az ellenfél térfelén mintha nem akartak volna labdát szerezni a csapatok, az első félidőben inkább visszazártak.

A remek hajrában mindkét csapat rúghatott volna gólt. Ha ilyen színvonalú lett volna az egész meccs, akkor fantasztikus rangadót látunk, ugyanakkor nem lenne szabad ennyire fellazulni. Pogacsics Krisztián végig nagyon jól védett, de a legvégén nagy hibát vétett, aminek köszönhetően találtak egy gólt a fehérváriak. A közepes színvonalú mérkőzést a több gólhelyzetet kialakító, stabilabb Videoton megérdemelten nyerte meg.”

Olvasói sztorik