NB I

A Ferencváros uralja a 21. forduló csapatát

Az InStat szerint Ramírez lett a legjobb, összesen öten vannak a Fradiból.

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ néhány évvel ezelőtt megállapodást kötött az InStat nevű futballelemző céggel, miszerint az amúgy nem olcsó szolgáltatást nemcsak a klubok, de a teljes magyar közvélemény számára publikálhassák. Nem történt ez másként a második tavaszi fordulóban sem, a Rangadó.hu pedig egy új összeállítással jelentkezik: az NB I játékosainak teljesítményei után kapott értékek alapján meghirdeti a forduló „álomcsapatát”.

A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 21. fordulóban álomcsapatunk 4-3-3-as felállásban „kerül pályára”.

A 21. forduló álomcsapata

Dibusz (240 pont, Ferencváros) – Szolnoki (248, Videoton), Fiola (270, Puskás Akadémia), Pintér (279, Ferencváros), Ramírez (299, Ferencváros) – Csurko (261, Puskás Akadémia), Nagy Á. (265, Ferencváros), Bardhi (238, Újpest) – Punosevac (254, Békéscsaba), Böde (250, Ferencváros), Feczesin (244, Videoton)

Jól látható, hogy a forduló csapatát a listavezető Ferencváros játékosai dominálják, sőt a legjobb futballista is tőlük származik, mégpedig Christian Ramírez személyében, aki csaknem 300-as értékelést kapott.

Összesen öten szerepelnek a zöld-fehérek keretéből (ebből Böde azt a bravúrt hajtotta végre, hogy csereként lépett pályára, mégis bekerült), ketten a Puskás Akadémia, ketten a Videoton játékosai, de van játékos Újpestről és Békéscsabáról is.

Érdekesség, hogy a Fradi-labdarúgókat leszámítva minden más csapattag olyan csapatból jött, amely egyébként nem aratott győzelmet a hétvégén: az Újpest az MTK-val játszott 1-1-et, a Videoton a Békéscsabával, a felcsútiak pedig épp az FTC-től kaptak ki 2-0-ra.

Az álomcsapat közelében volt még Leandro, Zsidai László, Laczkó Zsolt és Marek Strestík is, ők kevéssel maradtak le a tagságról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik