Hírek

Fantáziajáték indul

Fantáziafutball játék indul az MLSZ honlapján keresztül a labdarúgó NB I-re.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A játékot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy a regisztráló szurkolóknak meghatározott keretösszegből kell összeállítaniuk 15 fős – 11 kezdőből és posztonként egy-egy cseréből álló – csapatukat, s a behúzott, kezdőbe jelölt játékosaik a meccseken nyújtott teljesítményük alapján kapnak pontokat.

A játék fejlesztői elmondták, a tengerentúli profi ligák esetében nagyon divatosak ezek a játékok, amelyek nagyban segítették, hogy a szurkolók ne csak kedvenc csapataikat, hanem a bajnokság többi együttesét és azok játékosait is megismerjék.

Kiemelték, világszerte 68 millió felhasználója van a különböző sportágak fantázia játékainak, amely a szórakoztatóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. Véleményük szerint a játék növeli a szurkolói elkötelezettséget, illetve a klubok és futballisták ismertségét, így például egy kaposvári szurkoló is leülhet megnézni egy mezőkövesdi meccs közvetítését, mert képzeletbeli csapatában szerepel onnan egy labdarúgó.

A bajnoki meccsek statisztikai mutatóit az MLSZ szerződött partnere, az InStat készíti el, melyeket a klubok is megkapnak, s a játék is ezeket az adatokat veszi majd alapul a futballisták szerzett pontszámának megállapításához.

– Az idősebb szurkolókat a hagyományos módon, például újságon keresztül tudjuk elérni. De a fiatalokat máshogy kell, elsősorban játékokon keresztül, ilyen lehet a PlayStation vagy a fantasy – mondta Sallói István, a Kecskemét klubigazgatója.

A hátralévő őszi fordulókban még csak a fizetési kereten alapuló játék lesz elérhető, tavasztól már draftrendszerű privát ligákat is lehet majd létrehozni. A résztvevők között értékes ajándékokat is kisorsolnak, X-Boxot vagy okostelefonokat lehet nyerni, egyes klubok a legsikeresebb szurkolóikat dedikált mezekkel vagy bérletekkel jutalmazzák majd.

Olvasói sztorik