NB I

A kiállítását és a gólösszefoglalót sem érti

Laczkó Zsolt szerint legalább annyira a Békéscsabáról szólt a Videoton elleni meccs, mint a hazaiakról.

Kapcsolódó cikkek

– Odamentem a játékvezetőhöz, megkérdeztem, hogy ezt miért csinálja. Volt egy elég zavaros utolsó perc, amikor többször is a kárunkra tévedett. De nem káromkodtam, nem szidtam a bírót. Kicsit heves voltam, ez igaz, de nem annyira, hogy sárga lapot kapjak, rögtön utána pedig a másodikat. Tíz másodperc alatt állított ki, amit nem igazán értek – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére a Videoton-Békéscsaba mérkőzés végén történtekről Laczkó Zsolt.
A csabaiak rutinos középpályása nem csak a fura végjáték, a kiállítás miatt volt főszereplő a meccsen, hiszen az első félidő elején az ő góljával szerzett vezetést a csapata, amely aztán bravúros döntetlent ért el a tavalyi bajnok ideiglenes otthonában. Laczkó Zsolt szerint az 1-1-es végeredmény reális, ezért sem igazán érti, miért úgy tálalták a mérkőzést a későbbiekben, mintha csak a Videotonról lett volna a pályán…

– A gólösszefoglalóból kihagytak legalább három helyzetet, ami előttünk adódott. Ha valaki csak ezt látta, azt gondolná, hogy a hazaiakról szólt a találkozó, pedig nem így volt. A meg nem adott gólunkat szintén nem elemezték, ellentétben a Vidiével… Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, voltak lehetőségeink. Tény, hogy a Videoton erős csapat, nagyon jó játékosokkal, várható volt, hogy beszorítanak minket. A második félidőben már kevésbé tudtunk folyamatosan játszani, de a döntetlent mindenképpen megérdemeltük. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, együtt voltunk, már hét közben éreztem, hogy sikerülhet a pontszerzés – értékelt Laczkó.
Az egy pont matematikailag nem sokat jelent, hiszen továbbra is utolsó helyen áll a Békéscsaba, de a hátránya a bennmaradást jelentő helytől elvileg nem ledolgozhatatlan, és a sikerélmények erősíthetik az önbizalmat. A korábbi válogatott játékos is ebben bízik.
– Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog a későbbiekben ez a most megszerzett pont. Feljebb fogunk jönni. Tizenkét meccs van hátra, nem ledolgozhatatlan a hátrányunk, bár sokat kell tenni a felzárkózásért. A következő meccseinket is jó csapatok ellen játsszuk, de talán nem Fradi és Videoton-kaliberű csapatok ellen. Márpedig velük is szoros találkozókat vívtunk, egál közeli mérkőzéseket. Én eleve nem ijedek meg senkitől, remélem, a csapattársaim is így gondolkodnak a továbbiakban is. Megyünk az MTK-hoz, az sem lesz könnyű, ráadásul nem is játszhatok a kiállításom miatt. Biztos vagyok benne, hogy csak egy meccsre tiltanak el, hiszen két sárga lappal állítottak ki, nem kirívó durvaságért. Ha továbbra is így odatesszük magunkat, mint az első két meccsen a tavaszi szezonban, bármi megtörténhet – tette hozzá a Békéscsaba játékosa.

Olvasói sztorik