NB I

A Békéscsaba meglepte a Videotont

Polekszicsen nem tudtak kifogni a piros-kékek, pontot rabolt a kiesőjelölt. Vidi-játékos tavasszal még nem lőtt gólt...
OTP Bank Liga, 21. forduló
Videoton FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-1)
Felcsút, játékvezető: Szilasi
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Juhász R., Lang, Fejes A. – Oliveira (Nego, 67.), Pátkai, Pölöskei Zs., Rudolf G. (Sejben, 76.) – Feczesin, Tischler (Vinicius, 81.). Edző: Horváth Ferenc
Békéscsaba: Polekszics – Piermayr, Pilán (Eccleston, 61.), Vaskó, Damjanovics – Fabio – Calvente (Birtalan, 80.), Spitzmüller, Takács P. – Laczkó, Punosevac (Hudák, 85.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Vaskó (öngól, 19.), illetve Laczkó (10.)
Kiállítva: Laczkó (94.)

Első mérkőzését játszotta új albérletében a bajnoki címvédő Videoton, mostantól a tervek szerint nagyjából másfél évig, az újjáépülő Sóstói Stadion elkészüléséig a Pancho Aréna lesz a piros-kékek otthona. Horváth Ferenc talán a „terepismeret” okán a kezdőcsapatba rakta az ősszel még Felcsúton futballozó Tischler Patrikot, aki egy lesgóllal kezdte a meccset.

Aztán szabályos gól is született, de nem abba a kapuba, amelyikbe sokan várták: a 10. percben a Békéscsaba szerzett vezetést, Laczkó indult meg a bal oldalon egy bedobás után és kissé éles szögből pontosan lőtte ki a kapu bal oldalát (0-1). A Videoton nem nagyon roggyant meg a váratlan góltól, Oliveira és Rudolf is egyenlíthetett volna, utóbbi nagy ziccerben nem tudta ellőni a labdát Polekszics mellett.

A 19. percben már összejött az egyenlítés, kis segítséggel: a békéscsabaiak rutinos hátvédje, Vaskó Tamás kapusát megelőzve saját kapujába perdítette Fejes beadását (1-1). A várt huszáros fehérvári rohamok azonban elmaradtak, gyűrték egymást a csapatok nagyobb helyzetek nélkül. A félidő hajrájában Feczesin lőtt nem sokkal mellé. Az első játékrész végén rögzíthettük a tényt, a Vidi a tavaszi szezon első három félidejében nem tudott „önerőből” gólt szerezni (előzőleg 1-0-ra kaptak ki Újpesten).

Sőt, a folytatásban újabb gólt kapott – szerencséjére Szilasi játékvezető szabálytalanságot látott, mielőtt egy szöglet után Tischlerről saját kapujába pattant a labda. Az ijedtség után a Vidi feljebb nyomult, saját térfelére tolta a vendégcsapatot, de pár beívelésen és lövésen kívül nem sikerült érdemben felmutatni semmit. A Békéscscaba edzője talán szerette volna felpörgetni kicsit a motort, ezért becserélte a télen igazolt Ecclestont…

A Vidi cseréje, az Oliveirát váltó Nego rögtön nyerőember lehetett volna, de miután jól lépett be a tizenhatosra, nyolc méterről nagy helyzetben fölé lőtt. Negyedórával a vége előtt érkezett az újabb csere, Sejben Viktort is beküldte Horváth Ferenc, az első fehérvári gólját továbbra is tartogató Rudolf helyére. Tischler Patrik sem tudta góllal ünnepelni kezdőcsapat-beli debütálását, Polekszics nagy bravúrral ütötte ki ziccerét. Rögtön utána pedig őt is lecserélte Horváth, érdekes módon a középső védő Vinicius jött helyette.

Egyértelműen a békéscsabaiak kapusa, Vukesin Polekszics volt a meccs embere, a 89. percben Pölöskei hatalmas szabadrúgását, majd Nego lövését is védte. A Vidi ment előre a győztes gólért, Feczesin lövése a 91. percben egy blokkoló lábról vágódott le. A csattanó pedig a 94. percben jött, Sejben emelésénél a felső léc mentette meg a vendégeket. Akik közül a legvégén a szövegelő Laczkót kiállította Szilasi, de az eredmény már nem változott, a Videoton csalódást keltő döntetlennel folytatta eddig nem túl meggyőző tavaszi idényét.

forrás: vidi.hu

– Közepes színvonalú mérkőzés volt, amelyen a Békéscsaba egy ügyes kontrából megszerezte a vezetést, de ezt még gyorsan kiegyenlítette a Videoton. A továbbiakban inkább csak erőlködést látta, a fehérváriak nyomtak, de Polekszics nagyon jól védett és a végén szerencséje sem volt a Vidinek. Úgy érzem, igazságos eredmény született, a Békéscsabát dicséret illeti, amiért a mezőnyben kulturáltan futballozott – értékelte a találkozót a Rangadó.hu szakértője, Komjáti András, a Puskás Akadémia NB III-as csapatának vezetőedzője.
Olvasói sztorik