NB I

A hősies védekezés magabiztosságot adott a Puskásnak

A kétszeres válogatott Forró Gyula az 5-8. helyre várja a szezon végén a felcsútiakat, és ismét beverekedné magát a nemzeti együttesbe.

Kapcsolódó cikkek

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Diósgyőr együttesét. A felcsútiak kezdőjében ott volt a télen Újpestről érkező baloldali védő, Forró Gyula. A találkozót végig játszotta az Újpestről szerződtettet, kétszeres válogatott Forró Gyula.

– Nagyon harcos, küzdelmes mérkőzést játszottunk a Diósgyőr ellen. Az elején sikerült betalálnunk, ami nagyon jót tett a csapatnak. Próbáltuk őrizni az eredményt, és a végén még további lehetőségeink is akadtak a gólszerzősére, hiszen a DVTK-nak muszáj volt kinyílnia. Úgy érzem, hogy a győzelem kulcsa mindenképp a védekezés volt. Hátul jól álltuk a sarat, és ez egyfajta magabiztosságot adott a csapatnak. A diósgyőriek pontrúgásai életveszélyesek voltak, de hősies védekezéssel megtartottuk az egygólos előnyünket – mondta Forró Gyula a Rangadónak.

Győzelme után a Puskás Akadémia 19 ponttal a tabella 10. helyén tanyázik, három ponttal megelőzve a kiesőhelyen álló Vasast.

– Reálisan nézve úgy gondolom, hogy a szezon végén megcélozhatjuk az ötödik-nyolcadik hely valamelyikét. Természetesen az elsődleges célunk a kiesés elkerülése, és majd azután nézegethetünk előrébb is. Bízom benne, hogy feljebb tudunk kúszni a tabellán – mesélt tavaszi céljairól a balbekk.

Dárdai Pál irányítása alatt a válogatottban is bemutatkozott a 27 éves játékos, aki számára óriási motiváció, hogy újra beverekedje magát a nemzeti tizenegybe.

– Minden játékosnak az a célja, hogy válogatott legyen. A legfőbb célom jelenleg, hogy ismét meghívót kapjak és megmutathassam, hogy lehet rám számítani, akár az Európa-bajnokságon is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik