NB I

Pekár folytatta a góltermelést

A PAFC fő gólfelelősének korai góljával nyert a felcsúti csapat Egervári Sándor első diósgyőri meccsén.
NB I, 20. forduló
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Pancho Aréna, Felcsút, 1000 néző
Játékvezető: Vad II. István (Albert István, Lémon Oszkár; Pintér Csaba, Szilasi Szabolcs)
Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljević, Fiola, Kelić, Forró, Zsidai, Márkvárt, Csurko (Bacelic-Grgic, 70.), Ljopa, Pekár (Tar, 90.), Sallai R (Mészáros K., 63.).
Vezetőedző: Robert Jarni
DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – James (Bacsa, 46.), Elek – Barczi, Bognár I. (Egerszegi, 85.), Koman – Novothny (Griffiths, 63.).
Vezetőedző: Egervári Sándor
Gólszerző: Pekár (3.)

Az első tavaszi NB I-es forduló felcsúti mérkőzésén a meglepetésre kieső helyen telelő Puskás Akadémia a Bekő Balázs helyére Egervári Sándort szerződtető Diósgyőrrel találkozott. A miskolciaktól alapvető elvárás a tavaszra, hogy valamivel feljebb kússzanak, míg a PAFC jelentős erősítéseket vitt véghez a bennmaradás érdekében.

A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a két új ukrán szerzemény, Csurko és Ljopa, valamint a szintén télen jövő Forró-Zsidai páros is. A Diósgyőrnél Elek Ákos természetesen azonnal a kezdőben találta magát, Kitl Miklósra, Nikházi Márkra, Tamás Márkra és Halmai Ramónra sérülés miatt nem számíthatott a vezetőedző.

A meccs gyakorlatilag góllal indult: Ljopa szabadrúgása után James Manjrekar véletlenül kezelt a büntetőterületen belül, a Vad II által megítélt tizenegyest Pekár László a bal alsóba lőtte, megszerezve ezzel önmaga 7. idei gólját (1-0).

A hetedik percben Ljopa kapott sárgát Koman buktatásáért. Ezután nagyon sokáig semmi érdemleges nem történt, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, a 36. percben Barczi akadályozott meg hazai támadást Pekár felvágásával, ezért sárga lapot kapott. A félidő zárásaként egy hosszú Koman-ívelést Novothny tett le Elek elé, de a lövésbe Márkvárt és Zsidai hősiesen belevetődtek.

A félidőben csapata teljesítményével elégedetlen Egervári Sándor James helyére Bacsát küldte be, ez pedig 10 perc alatt DVTK-helyzetet eredményezett. Barczi ugratta ki Novothnyt, aki Kelic mellől rúgott nagy kapufát. Az 59. percben Csurko csavart kapu fölé jobbról befelé húzva.

A 63. percben mindkét fél változtatott, Sallai helyére az NB I-ben debütáló Mészáros Karol állt be; a túloldalon Novothny jött le, Griffiths lépett pályára.

Nőtt a vendégfölény: a 66. minutumban Barczi Bacsa beadása után a Bognár által középen megtolt labdát lőhette rá ziccerben, de Pogacsics nagyot védett. A 70. percben még egyet cserélt a PAFC, Csurko fejezte be, Bacelic-Grgic állt be. Eközben egyre elégedetlenebbek voltak a Diósgyőr szurkolói és játékosai Vad II játékvezetésével, véleményük szerint a spori következetesen ellenük ítélt.

A 81. percben Bognár adott be, Griffiths pedig vetődve a hálóba csúsztatott, a játékvezető szerint lesről. Kitámadott a Diósgyőr, így a Felcsút kontrázhatott, Pekár lőtt a bal kapufa mellé a 84.-ben. Az utolsó öt percre Bognár helyére Egerszegi érkezett. A 86. minutumban Márkvárt csavarását tolta ki Rados.

A 89. percben Griffiths lőtt 14 méterről mellé (Pekár helyére pedig Tar jött, Lipták besárgult), ezzel pedig erre a meccsre be is fellegzett a miskolciaknak, a Puskás Akadémia győzelmével el tudott mozdulni a kieső helyekről, hiszen a Vasas nagy vereséget szenvedett Debrecenben. A DVTK maradt 9., de a felcsútiak 1 pontra közelítették őket.

A címlapfotó a DVTK Instagram-oldaláról származik.

Olvasói sztorik