NB I

Titkolja az MLSZ, mennyit fizetett a kluboknak

Kiemelten támogatja azokat a csapatokat az MLSZ, amelyek fiatal magyar focistákat játszatnak. Viszont titkolják az eddigi kifizetéseket.

Kapcsolódó cikkek

A minap jelentette be az MLSZ, hogy a következő idénytől még több pénzt fizet azoknak az élvonalbeli együtteseknek, amelyek a mostani egy helyett két 21 éven aluli magyar játékost vetnek be egy-egy bajnoki fordulóban – írja a Bors.

A jelenlegi idényben hárommillió forint jár, ha egy magyar fiatal végigjátssza a ki­lencven percet, és további hárommillió, ha a csapatok betartják, hogy három, illetve nemzetközi kupacsapataink esetében öt légiósnál többet nem szerepeltetnek egyszerre. A szabály világos, és tulajdonképpen bárki kiszámolhatja, hogy egy-egy NB I-es csapat eddig mekkora támogatásban részesült, csakhogy a számítást egyrészt nehezíti a játékpercek száma, másrészt az is, hogy több klub anélkül, hogy nagy dobra verte volna, az idény közben több légiósát is honosította, hogy kijátszva a szabályt több pénzhez jusson. Innentől kezdve pedig már igen nehéz pontos adatokhoz jutni.

A Bors szerette volna tehát segítséget kérni az MLSZ-től, melyik csapat mekkora ösztönzésben részesült az ősszel, hogy reklámot csináljanak az egyébként teljesen pozitív kezdeményezéshez, ám nem várt választ kaptak.

– Az MLSZ nem kívánja ezeket az adatokat megosztani a közvéleménnyel. Ha a klubok nyilvánosságra hozzák, nincs gond, de a szövetség csak az idény végén hajlandó pontos számokkal szolgálni – árulta el Sipos Jenő szóvivő.

Néhány kivételtől eltekintve a klubok is megtagadták az információszolgáltatást. Az MTK-nál, a Honvédnál és a DVSC-nél árulták el a pontos összeget. Mivel előbbi két klub mind a 19 eddig lejátszott fordulóban tökéletesen megfelelt az előírásoknak, 114 millió, a Loki 105 millió forint többletbevételre tett szert. A Vasasnál és a Haladásnál nagyjából 90–100 millió forintra becsülték az ebből származó őszi bevételüket.

Olvasói sztorik