NB I

Haraszti készen áll Gyurcsó pótlására

A Fehérvárra visszatérő középpályás a Fradinál töltött időszakról már nem akar beszélni, örül, hogy játszhat és nagyon várja a tavaszi szezont.

Kapcsolódó cikkek

Második fehérvári korszaka következik Haraszti Zsoltnak: a Videoton középpályása egyszer már játszott a klubban, mielőtt Paksra majd a Ferencvárosba igazolt. Most ismét a piros-kékekkel készül ahol a jelenlegi felállásban könnyen lehet, hogy Gyurcsó Ádámot kell pótolnia – Horváth Ferenc vezetőedző is így fogalmazott vele kapcsolatban.
– Hamar beilleszkedtem, de hát ez betudható annak, hogy a legtöbb játékost ismertem az előző fehérvári időszakomból. Szerencsére a játék is jól megy, nagyon bizakodó vagyok az előttünk álló félévvel kapcsolatban – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Haraszti, aki a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen sok helyváltoztatással, mindkét szélen aktív játékkal, ziccerrel vétette észre magát.
– Nagyon fekszik nekem, hogy olyan felállásban játszunk, amiben a középpályások egyfolytában váltogathatják a pozícióikat, jópáran vagyunk, akik a pálya több pontján is megfordulnak a meccs közben. Ezt elég nehéz követni az ellenfélnek, én viszont élvezem, hogy több poszton is hasznára lehetek a csapatnak. Teszem a dolgom a legjobb tudásom szerint – fogalmazott a játékos.

Az elmúlt fél szezon nem volt a legsikeresebb a pályafutásában, a ferencvárosi időszakban keveset játszott, így jól jött számára az újabb fehérvári lehetőség. Haraszti a közelmúltról csak röviden beszélt:
– Pakson jól ment a játék, végig is játszottam a szezont. Ugyanakkor tény, hogy a Fradiban nem úgy sikerült az elmúlt időszak, ahogy szerettem volna, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Nagyon bizakodó vagyok, ami még fontos, hogy szerencsére a sérülések is elkerültek egyelőre.
A Videoton odaért a dobogóra az őszi szezon végére, a bajnoki cím megvédésére már nincs reális esélye, de ahogy a vezetőedző is elmondta, motiválatlanságról szó sem lehet. Haraszti Zsolt is így gondolja. A korábbi korosztályos válogatott játékosnál a nemzeti együttesel kapcsolatos ambíciókról is érdeklődtünk, hiszen Bernd Storcknál, láthattuk, új felfedezettek is képbe kerülhetnek, ha jól teljesítenek.
– A Magyar Kupa-győzelem a legnagyobb motiváció, valamint az Európa Liga-indulás. A téli felkészülésünk jól sikerült, a Debrecen elleni meccs is mutatta, hogy egyben van a csapat. nagy tervekkel vágunk neki a tavaszi idénynek. A bajnokság már alighanem eldőlt, de ettől még vannak céljaink, a dobogón ott akarunk lenni, minél feljebb. Tudom, hogy a Vidi bajnoki rajtja nem úgy sikerült, ahogy szerették volna és emiatt sokáig elégedetlen volt a közönség. Szeretnénk visszaszerezni a szurkolók bizalmát, elsősorban azzal, hogy küzdünk, hajtunk minden meccsen. És ha így lesz, akkor elöl fogunk végezni. Nyilván mindenkit foglalkoztat a válogatottság gondolata egy Eb előtt, de maradjunk a realitásoknál. Egyelőre szeretnék Fehérváron jól játszani, meghatározó játékossá válni, aztán majd nyárig kiderül, hogy ez mire lesz elég – fogalmazott Haraszti Zsolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik