NB I

Brutálisan kemény csapat a Fradi

Egy horvát edző durvasággal vádolja a Ferencváros játékosait.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros pénteken 4-2-re legyőzte a Hajduk Split csapatát felkészülési mérkőzésen. A horvátok vezetőedzője, Damir Buric a dalmacijanews.hroldalon meglepő nyilatkozatot tett, ugyanis kijelentette, hogy az FTC brutálisan keményen játszott.

Az egykori kiváló futballista arról panaszkodott, hogy sok játékosát elveszítette egy-két napra a sérülések miatt, mert a játékvezető sem tudta megvédeni őket az ellenféltől.

A magyarok kirívó durvaságai miatt Toma Basic járt a legrosszabbul, térdsérülése miatt jelentős kihagyás vár rá, de rajta kívül is további hat ember szedett össze kisebb-nagyobb sérülést az edző szerint.

– Tapasztaljuk a következményeket… Az ellenfél brutálisan kemény volt, pedig állítólag barátságos meccset játszottunk. De nem az volt. Sok játékos kapott ütést, és egy-két napra kiesnek a közös munkából. Ez nem mentség, hanem tény. Ma a Wisla ellen játszunk. Majd meglátom, hogyan állítom össze a csapatot. Vigyázni kell a játékosokra, mert készülünk a bajnokságra, és nem tekintünk minden barátságos mérkőzést Bajnokok Ligája-döntőnek. Ebben az időszakban éppen azért edzünk, hogy bejussunk a BL-be.

A vasárnapi, Wisla elleni meccset 1-0-ra elvesztette a Hajduk Split. Mint beszámoltunk róla, a krakkóiak magyar védője, Guzmics Richárd végigjátszotta a törökországi találkozót.

– Végül a Ferencváros volt a jobb csapat, de be kell valljam, komolyan aggódtam a játékosaim egészségéért a meccs alatt. Hajnal Tamás volt a legdurvább. Valami nagyon frusztrálhatta, mert könyökkel ütötte, rángatta ellenfeleit. Már sajnálom, hogy a Fradit választottam ellenfélül. Német edzőjük van és minőségi játékosok. És mit csinálnak? Egy ellenséges meccset. Igen, nagyon ellenségeset. Minek hívhatnánk, ha csak ütnek, ütnek és ütnek. Egy edzőkolléga a meccs előtt figyelmeztetett, hogy vigyázzak a magyarokkal, végig a kilencven perc alatt. Nem hittem neki, sajnos, de most már igen – nyilatkozta Damir Buric.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik