Nemzetközi foci

Simán verte a Hajduk Splitet a Ferencváros

Florian Trinks első gólját lőtte a zöld-fehéreknél.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Hajduk Split (horvát) 4-2 (2-1)
Belek, Törökország
FTC: Dibusz (Jova, a szünetben) – Dilaver, Nalepa (Leandro, a szünetben), Pintér, Ramírez – Gera (Hajnal, a szünetben), Nagy Á. (Trinks, 60.) – Varga R. (Lamah, a szünetben), Nagy D. (Lakatos, 71.), Radó (Csukics, 71.) – Sesták (Busai, 71.). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Radó (20.), Varga R. (26.), Trinks (76.), Busai (78.), illetve Jefferson (11.), Arteaga (tizenegyesből 82.)

A horvát Hajduk Split elleni edzőmeccsel zárta törökországi felkészülését a Ferencváros.

A 11. perc hozta az első gólt: Nagy Ádám adta veszélyesen haza a labdát, de Dibusz még megoldotta a tizenhatoson kívülre futva, ugyanakkor tőle Jeffersonhoz került a labda, aki 28 méterről az üres kapuba emelt (0-1). A 20. percben Dibusz lőtte ki a labdát a bal oldalra Ramíreznek, aki ziccerbe hozta Radót, a fiatal támadó nem hibázott, a horvát kapus mellett a kapuba lőtt (1-1) – derült ki a Fradi-honlap tudósításából.

A 26. percben már az FTC vezetett: Nagy Dominik tolta ki a labdát a jobb szélre Dilavernek, aki laposan az ötös sarka felé gurított, Varga érkezett és laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

A második félidőben Florian Trinks is megszerezte első gólját a Ferencváros mezében, miután Ramírez bedobása után, Lamah készítette vissza Busainak, aki gólpasszt adott a németnek. Trinks először a kapusba, majd a kipattanót a kapuba lőtte (3-1). A meccset Busai döntötte el: Lamah verte meg a védőjét, majd középre passzolt, Busai pedig nem hibázott (4-1). Innen még büntetőből szépített a Split, de a Fradi-győzelem nem forgott veszélyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik