NB I

Nikházi: rendben van a DVTK, tudunk egymásért küzdeni

A DVTK középpályása az Admira Wacker elleni törökországi felkészülési mérkőzés után nyilatkozott a Rangadónak.

Kapcsolódó cikkek

A DVTK 3-2-re kikapott az osztrák élvonalbeli Admira Wacker elleni felkészülési mérkőzésen Belekben. A diósgyőrieknél a szünetben lépett pályára Nikházi Márk, aki nem sokkal később gyönyörű szabadrúgásgóllal vétette észre magát, majd egy szerencsétlen mozdulatot követően bokasérülést szenvedett. A 26 éves középpályás a lefújás után adott interjút a Rangado.hu helyszíni stábjának.

– A felkészülés közepén járunk, fizikailag egy megterhelő időszakon vagyunk túl. Az edzőmeccseken nem az eredmény a legfontosabb, de nyerni akartunk ezen a mérkőzésen is, mindenki így állt hozzá. Sajnos ez nem sikerült, de mindenki százszázalékosan kiadta magából, ami benne volt. Az ilyen találkozókból kell építkezni, kijavítani a hibákat, a pozitívumokat pedig kiragadni – mondta Nikházi Márk.

– Gyönyörű gólt lőtt szabadrúgásból a második félidő elején. Hogyan emlékszik vissza a találatra?

– A szabadrúgás elég közelről volt ahhoz, hogy vissza tudjam húzni a rövid sarok felé, ezért a kapus helyét választottam. Szerencsére nagyon jól eltaláltam, úgyhogy nem nagyon volt esélye a hálóőrnek.

– Nem sokkal később viszont kényszerű okból elhagyta a pályát. Mi történt?

– Sajnos megsérült a bokám. Beleléptem egy indításba, és megrándult a belső része, amivel szenvedtem az elmúlt két hónapban is. Jelenleg nem a legjobb a helyzet, de azon vagyok, hogy minél hamarabb rendben legyek.

– A gyengébbre sikeredett őszi szezon után milyen tavaszra számít?

– Nem szeretnék arról beszélni, hogy hányadik helyre érhetünk oda. Minél több meccset meg kell nyerni, és mindegyik bajnokin önbizalommal és teljes akarattal kell játszani. Azt gondolom, hogy képesek vagyunk arra, hogy sok mérkőzést megnyerjünk. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

– Milyen a közös munka Egervári Sándor vezetőedzővel?

– Mindenki csinálja becsülettel a saját dolgát. Minden edzőnek megvannak a sajátos módszerei a munkára, a taktikára és az egész csapat felépítésére. Mi próbáljuk elsajátítani, illetve megvalósítani az elképzeléseit, és amit kér tőlünk. Úgy érzem, hogy rendben van a csapat, tudunk egymásért küzdeni, a bajnoki mérkőzéseken pedig majd hozni kell az eredményeket.

Olvasói sztorik