NB I

Elek kezdett, Koman tizenegyest rontott, a DVTK kikapott

Nem bírt az osztrák Admira Wackerrel Egervári Sándor együttese Belekben.

Admira Wacker (osztrák)–DVTK 3-2 (2-0)

Felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek.
Admira Wacker: Kutin – Zwierschitz, Ebner, Lackner, Sax, Knasmüllner, Shicker, Pavic, Wostry, Blutsch, Spiridonovic. Vezetőedző: Ernst Baumeister.
DVTK: Antal – Okuka, Lipták (Takács, 80.), James (Kovács G., a szünetben), Németh M. (Nemes, a szünetben) – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár I. (Nikházi, a szünetben, Kitl, 62.), Barczi (Bacsa, a szünetben) – Griffiths (Novothny, a szünetben). Vezetőedző: Egervári Sándor.
Gólszerzők: Schicker (32., 11-esből), Blutsch (36.), Monschein (60.), ill. Nikházi (58.), Novothny (84., 11-esből).

Jó iramban kezdődött a Diósgyőr és az osztrák élvonalban ötödik Admira Wacker felkészülési találkozója Belekben, de mindkét csapat kissé idegesen játszott az első percekben. A 8. percben láthatta a körülbelül 50 fős közönség az első lövést, de az osztrák támadó nem találta el a kaput.

A 11. percben ismét az Admira veszélyeztetett: Sax tört be a tizenhatoson belülre, egy biciklicsel után lövésre szánta el magát, Antal hatalmas bravúrral védte az életerős bombát. A kipattanó is osztrák játékost talált meg, de a diósgyőri hálóőr ismét a helyén volt. Két perccel később ismét Antalnak kellett szögletre tolni Schicker éles szögből leadott próbálkozását.

A sarokrúgást követően megiramodott a DVTK, Barczi szépen játszotta tisztára Bognárt, az utolsó passzban azonban hiba csúszott. A 19. minutumban a baloldalon emberelőnybe került az Admira, a lapos beadásra Sax teljesen üresen érkezett, de 11 méterről Antalba rúgta a játékszert.

A 32. percben az agilis Saxot indították be a miskolci védők mögé, már a 16-oson belül járt, amikor szerelni tudták, ennek ellenére a török játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Schicker magabiztosan értékesítette, 1-0.

A 36. percben növelte előnyét az Admira, a DVTK védekezése ebben az időszakban nem működött megfelelően, a helyzetbe kerülő Blutsch 12 méterről a léc alá bombázott, 2-0.

Az első félidő vége előtt öt perccel lőtt először kapura a Diósgyőr, Egerszegi tüzelt fölé 22 méterről. Egy perccel később pofás támadást vezetett a miskolci csapat, rövidpasszos játék után Barczi tekert mellé 14 méterről.

A 44. minutumban egy DVTK-szöglet után a játékvezető kezezést látott, a büntetőt Koman azonban a bal kapufa mellé passzolta.
A játékrész utolsó momantumaként Spiridonovic csinált meg Okukával szemben egy gyönyörű esernyőcselt, majd 16 méterről fölé bombázott.

A második félidő első tíz perce eseménytelenül zajlott. Az 57. percben Novothny tette ki a labdát Komannak, aki jól talált a második hullámban érkező Bacsa elő, a diósgyőri támadó azonban lövés helyett az átvételt választotta, így kimaradt a helyzet.

Az ezt követő kavarodás után Novothnyt buktatták, Nikházi pedig a megítélt szabadrúgást 20 méterről gyönyörűen tekerte a pipába, 2-1.

A 60. percben Antalról kipattant egy lövés, Monschein pedig közélről a kapuba bombázott, 3-1.

A 65. percben Ayyildiz lövését védte Antal, Tóth újabb próbálkozása pedig éppenhogy elkerülte a hosszú sarkot. Nem sokkal később Novothny esett el a 16-oson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

A 82. percben Zulj lőtt távolról, de Antal „lenyelte” a próbálkozást. Két perccel később egy rövidre sikerült hazaadást csípett el Takács, elhúzta a labdát a kirohanó kapus mellett, majd elesett. A megítélt büntetőt Novothny félmagasan a kapu közepébe bombázta, 3-2.

Több esemény már nem fért bele a meccsbe, a Diósgyőr szoros találkozón szenvedett vereséget.

Olvasói sztorik