NB I

Eldőlt? „Szerintem Diagne megy” – mondta az Újpest kapitánya

Egy vírus nehezíti a lilák törökországi edzőtáborát.

Kapcsolódó cikkek

A Törökországban edzőtáborozó Újpest csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs a sportfaktor.hu-nak adott interjút. Ebben beszélt a felkészülésről és az elvágyódó csatár, Mbaye Diagne sorsáról is.

– Rengeteget edzünk. Még a meccsek előtt is tréningezünk, így mindennap két foglalkozás szerepel a programban. Ráadásul egy vírus is felütötte a fejét a csapatnál, így most mindenki azon aggódik, hogy ne jusson Litauszki Robi és Mohl Dávid sorsára. Ők ketten ki sem tudtak jönni a szobájukból ma. Mi kaptuk is a vitaminokat, nehogy baj legyen – mondta.

– Diagne? Mi is csak annyit tudunk, amit az újságokban olvasunk. Nem lenne baj, ha maradna, de én úgy látom, hogy nagyon el akar menni, ebben az esetben pedig nem szabad erőszakkal megtartani, mert azzal senki sem járna jól. Szerintem megy.

Ha viszont ő távozik, akkor valakit igazolni kell a csatárposztra.

– Azt azért ne felejtsük el, hogy Kabát Péter már teljesen egészséges, minden edzésen részt tud venni, rá is lehet építeni. Az viszont egészen érdekes, hogy amióta Nebojsa Vignjevics a vezetőedzőnk, folyamatosan visszatérő probléma a csatárhiány. Ha Diagne elmegy, akkor csatárt mindenképpen kell igazolni. Többen is elhagytak már minket és úgy látom, hogy hátul azért megvagyunk. Elöl ránk fér az erősítés – tette hozzá.

Olvasói sztorik