NB I

Három évet is kaphatnak a karambolozó fradisták?

Miközben Thomas Doll edző védelmébe vette az autóbalesetet szenvedő Varga Rolandot és Busai Attilát, kiderült, a milliós bírság mellett akár börtönbüntetés is fenyegetheti őket.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros német edzője állítólag megvédte a játékosait, mondván, fiatalok, s ebben a korban mindenkivel megeshet, hogy hibázik. Ezzel együtt kemény büntetést helyezett kilátásba, pénzbírságról lehet szó a vasárnap hajnalban – ittasan – autóbalesetet szenvedő futballisták esetében.

A kocsit vezető Varga Roland és utasa, Busai Attila vasárnap hajnalban ütközött kőfalnak egy Audi TT Coupéval a fővárosban. Mivel alkohol is volt a szervezetükben, a hatóság vizsgálatot folytat az ügyben.

“2016. január 17-én 4 óra körüli időben Budapesten a XII. kerületben, a Kútvölgyi úton egy személygépjármű egy kőfalnak csapódott. A balesetben egy személy könnyebben, egy személy súlyosan megsérült. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket” – áll a BRFK közleményben.

– A helyszínről egy fiatal férfit könnyű végtagsérüléssel szállítottunk az ügyeletes traumatológiai osztályra – közölte a Blikkelaz Országos Mentőszolgálat. A lap egyik olvasója viszont azóta látta Busait a városban, elmondása szerint ragtapasz volt a tenyerén és horzsolás az arcán – vélhetően ő az, aki megsérült, de nem súlyosan. Ugyanakkor arról is hallani lehetett, a balesetben volt még egy harmadik érintett – nem tudni, focista vagy „civil” utazott Vargáékkal.

A Fradi szerdán Törökországba utazik edzőtáborba, kérdés: a balesetben érintett két focista a gárdával tarthat-e? Úgy tűnik, nincs fizikai akadálya, hogy Busai és Varga ott legyen a beleki edzőtáborban. A Blikk megkereste az FTC kommunikációs osztályát, ám a hétfői közleményben foglaltakhoz nem kívánt semmit hozzátenni.

Az újság úgy értesült, súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indított eljárást a rendőrség, de még senkit sem gyanúsított meg az ügyben.

– Járművezetés ittas állapotban esetéről lehet szó. A büntetés akár három év is lehet, mivel a rendőrségi közlemény szerint volt súlyos sérültje a balesetnek – mondta Fridman Róbert ügyvéd.

Arról már a Borsszámolt be, mivel a volán mögött Varga foglalt helyet, az ő jogosítványát minden bizonnyal bevonták, és vele szemben ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett baleset okozása miatt hatósági eljárás is indult. A véralkoholszintjétől függően, legsúlyosabb esetben akár öt évre is bevonhatják a jogosítványát, és minden bizonnyal pénzbüntetést is kap. Tette miatt természetesen a klubjánál is felelnie kell Busaival együtt. A Fradi közlése szerint a büntetési tételt a házirend alapján határozzák meg, és gyanítható, hogy a két focistának mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Minimum milliós nagyságrendű lehet a szankció, hiszen egy késés vagy egy telefonálás háromszázezres büntetést von maga után a zöld-fehéreknél. Az viszont nehezen elképzelhető, hogy az eset miatt a tartalékcsapatba száműzzék őket.

Olvasói sztorik