NB I

Tischler: jó lenne elérni Nikolics népszerűségét

A Videoton új igazolása készen áll a harcra a csapatba kerülésért. Tischler Patrik már nem akar foglalkozni a felcsúti időszakkal.

Kapcsolódó cikkek

Új klubba igazolt, mégis marad az eddigi környezetében Tischler Patrik. A Videotonba kölcsönben érkező felcsúti csatárnak biztosan nem lesz szokatlan a fehérváriak ideiglenes otthona, hiszen eddig is a Pancho Arénában játszott a hazai meccseken. Már amikor játszott. Mert Tischler új klubhoz kerülésében annak is szerepe lehet, hogy ősszel jóval kevesebb lehetőséget kapott a Puskás Akadémia csapatában, mint az előző szezonban. A csatár már Valenciában, a Vidi edzőtáborában válaszolt a Rangadó.hu kérdéseire.

– Nyáron, amikor aláírtam az új szerződést Felcsúton, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar váltani fogok, de aztán így alakultak a dolgok. Már hetekkel ezelőtt hallottam a Videoton érdeklődéséről, hál’ Istennek rendben ment minden, most már csak a Vidire kell koncentrálnom. Remélem, gólokkal tudom segíteni őket a minél jobb szereplésben – mondta Tischler Patrik, kicsit kitérve a maga mögött hagyott időszakra is.
– Tavaly valóban nagyon jól ment a játék és sok gólt lőttem, de úgy gondolom, ebben annak is szerepe volt, hogy akkor megkaptam a bizalmat. Ha megnézzük, ősszel mennyit játszottam, a perceimhez képest nem is olyan rossz a három gólom. Sokkal kevesebbet játszottam, hogy miért, azt most már szerintem hagyjuk. A Videotonnál a szakmai stáb szerencsére figyelembe vette, mit tettem le az asztalra a közelmúltban – aki követte a bajnokságot, tudja, mi miért történt. Innentől kezdve már csak az új lehetőséggel szeretnék foglalkozni, újra gólokat lőni, mert persze tudom, hogy egy csatárt az minősít.

A Videotonba egyelőre nem igazolt új külföldi csatár a távozók helyett, de magyar szinten így sem gyenge a támadószekció, hiszen Rudolf Gergely a jelek szerint újra egészséges és ott van az ősszel első számú csatárnak számító Feczesin Róbert is. Ráadásul a Vidi-szurkolók kimondottan azt várják minden új érkező csatártól, hogy legalább részben pótolni tudja a nyáron távozott Nikolics Nemanját…
– Tisztában vagyok vele, hogy nagy harc vár rám a csapatba kerülésért, mert Rudolf Geri és Feczesin Robi jó csatárok. De ez a csapatot is előrébb lendítheti. Nikolics Nemanja fantasztikusan gólerős játékos volt, őt nehéz pótolni, de minden játékos más. Jó lenne azt a szimpátiát kivívni a szurkolók körében, amit neki sikerült, próbálom meghálálni majd a bizalmat, amit a leigazolásom jelez a szakmai vezetés részéről – fogalmaz Tischler.
– Beszéltem már Horváth Ferenccel, aki elmondta a játékrendszer és a taktika lényegét, melyben több variáció is lehet. Én tipikus befejező vagyok, jól érzem magam egy és többcsatáros felállásban is, a lényeg, hogy a kapu előtt legyek. Nagyon felkészült, jó edzőnek ismertem meg a Vidi trénerét, abban biztos vagyok, hogy meglesz a lehetőségem a bizonyításra, bármilyen formációban is játszunk. Túl vagyok néhány edzésen a fiúkkal, már nagyon várom, hogy meccsen is pályára léphessek a Videotonban! – tette hozzá a piros-kékek új igazolása, aki a Kaiserslautern elleni edzőmérkőzésen debütálhat a Videotonban. Első “fehérvári” gólját pedig az egymás közti játék során megszerezte:

Olvasói sztorik