NB I

„Több értelme van, mint tíz gólt rúgni amatőröknek”

A sérülés után visszatérő Simon Ádám szerint eddig tökéletes a Vidi felkészülése.

Kapcsolódó cikkek

A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton két 1-0ás győzelmen már túl van, de a meccsek közötti munka legalább olyan fontos, mint a tesztmérkőzések – mondta a Rangadó.hu-nak a fehérváriak középpályása, Simon Ádám. A csapat gyakorlatilag a megérkezés óta folyamatosan edz, mégpedig remek körülmények között, tette hozzá a játékos.
– Nagyon jó idő van, ideális a futballhoz. Körülbelül húsz fok van itt, nincs túl meleg, persze az edzéseken azért izzadunk rendesen. Két meccs között a stáb egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy keményen megdolgoztasson minket. Erőnléti, technikai foglakozások is vannak, de a hangsúly a taktikai felkészítésen van – fogalmazott Simon.
Az első edzőmeccset egy spanyol vegyes csapat ellen vívta a Vidi: olyan labdarúgók álltak össze, szabályos szakmai stábbal, csapatként, akiknek jelenleg nincs szerződésük egyetlen ottani klubnál sem. A Vidi ezt a meccset Nego, a Bundesliga II-es Union Berlin ellenit pedig Feczesin góljával nyerte.

– Mindkét ellenfelünk minőségi csapat volt. A spanyol együttesben jó játékosok játszottak, akiknek most éppen nincs klubjuk, de ettől még szervezetten, ügyesen futballoztak. Van köztük olyan, aki megfordult már komolyabb csapatokban is. Mi elég sokat edzettünk előtte, ezért sem volt könnyű az a találkozó. Az Union Berlin pedig egyértelműen erős csapat a német másodosztályból, ráadásul előrébb is tartanak kicsit a felkészülésben. Nagyon pozitívnak értékelem az eddigieket, hiszen végül mindkét csapatot legyőztük.
– A folyamatos edzések miatt kicsit nehéz volt a két mérkőzés, hiszen nem voltunk túl frissek, de szerintem elégedett lehet a stáb, mert mindenki belerakta, amit kellett a meccsekbe, illetve az edzésekbe is. A fiatalok átestek egy kis beavatáson, ami feldobta a hangulatot, összekovácsolja a társaságot. Tegnap megérkezett Tischler Patrik is, úgy néz ki, egyre jobb állapotban lesz a csapat – értékelt Simon Ádám. Saját magával kapcsolatban elmondta, sérülésből visszatérve igyekszik utolérni magát, de már pályára léphetett a meccseken.

– A szezon végén kidőltem az Achillesemmel, most próbálom építgetni magam, elsősorban fizikálisan. Nagyon pontos adatokat kapunk a különböző fizikai mutatókról, mindenki személy szerinti terhelést kap. Ami engem illet, most legjobban annak örülök, hogy nem fáj a lábam. Egy-egy félidőt játszottam a két meccsen. Az első, bevallom, nagyon nehezemre esett, a második már jobban ment, úgy érzem, napról napra jobb állapotban vagyok – mondta a védekező középpályás. A Vidi kedden délután újabb komoly ellenféllel mérkőzik meg, ezúttal a nagy múltú Kaiserslautern lesz Horváth Ferenc csapatának ellenfele. Simon Ádám szerint a taktikai változásokról még korai beszélni, így a saját szerepéről is a tavaszi szezonban – most a formába hozáson van a hangsúly.
– Elsősorban magamra figyelek, hogy minél jobb állapotban legyek. Hogy a szerepem változik-e, majd meglátjuk, úgy gondolom, a poszt, amin jó teljesítményre vagyok képes, adott, a többi majd kiderül. Most a Kaiserslautern következik, tehát egy újabb komoly ellenfél. Ennek van értelme, tíz gólokat rúgni egy alacsonyabb osztályú vagy amatőr ellenfélnek nem sok értelme lenne. Továbbra is igyekszünk mindent maximálisan végrehajtani, amit Horváth Ferenc és a stáb kér, reméljük, meglesz az eredménye, nemcsak itt Valenciában, de majd a bajnokságban is – tette hozzá Simon Ádám.

Olvasói sztorik