NB I

Bundesliga 2-es csapatot vert a Videoton

Feczesin góljával 1-0-ra nyertek a székesfehérváriak az Union Berlin elleni felkészülési meccsen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – 1. FC Union Berlin (német) 1-0 (1-0)
Oliva Nova, Spanyolország, 200 néző
Videoton: Danilovics – Nego, Juhász R., Lang, Stopira – Simon Á., Pátkai – Szuljics, Kovács I., Rudolf G. – Feczesin. Cserék: Heffler T. (a szünetben), Kovácsik, Szolnoki, Vinícius, Szekeres, Fejes – Kiprich, Paudits, Sejben, Géresi (a 60. percben). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Feczesin (37.)

Második nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta Spanyolországban a Videoton, amelynek vasárnapi ellenfele, az Union Berlin a német másodosztály előző idényében hetedikként helyen végzett, most pedig a 13. helyen áll.

Rengeteg szurkoló kísérte el Németországból az Uniont a spanyol edzőtáborba, de Videoton-drukkerek is voltak a helyszínen.

A remek iramú meccsen eleinte nagyjából egyenlő arányban birtokolták a labdát a csapatok. Az első helyzet a berlinieké volt: Korte egy esernyőcsellel becsapta Langot, majd sarokkal átemelte Danilovics fölött a labdát, ami végül a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Később a Berlin tűnt aktívabbnak, a fehérváriak a saját térfelükön védekeztek, azt viszont hatékonyan tették, hiszen nem tudott helyzetbe kerülni az ellenfél.

Sőt a 37.percben szép támadás végén megszerezte a vezetést a magyar bajnoki címvédő: Rudolf Gergely vezette a labdát, majd a bal szélen felfutó Stopirának passzolt, aki egyből kapu elé tekert, a labda tökéletes volt az ötösön belül érkező Feczesinnek, ő pedig közelről nem hibázott, a kapuba fejelt (1-0).

A szünet előtt egy eladott labdából gyors és veszélyes kontrát vezetett végig az Union Berlin, a végén Bobby Wood lőtt 14 méterről kevéssel a kapu mellé.

Az 57. percben majdnem kettőre növelte előnyét a Vidi, de Rudolf 14 méterről éles szögből a kapufát találta el. Negyed órával később a németek egy veszélyes szögletet íveltek be, Dogatetz fejese után Hefflernek a gólvonalról kellett mentenie.

A 76. percben nagyon szép támadást vezetett a Videoton: Géresi remek cselekkel iramodott meg, majd szépen ugratta ki Sejbent a jobb szélen, ő pedig egyből középre passzolt Feczesin irányába, azonban az egyik védő szögletre tudott menteni. Két perccel később Kreilach lőtt kapura 21 méterről, Kovácsik nagyot védett, és a kapufára paskolta a jól eltalált lövést. Az utolsó tíz percbe lépve a bal szélen vezette támadását az Union Berlin, kis passzokkal törtek be a tizenhatoson belülre, majd az egyik támadó kapura lőtt, Szekeres becsúszva hatalmasat mentett, így a Videoton megőrizte a vezetést, és 1-0-ra megnyerte a találkozót – tudósított a vidi.hu.

Olvasói sztorik