NB I

Elek Ákos is utazik a DVTK-val Törökországba

Kapcsolódó cikkek

Hivatalosan zárt kapuk mögött rendezték meg a Diósgyőri VTK első 2016-os felkészülési mérkőzését, de a Szinva-töltésről mintegy háromszázan nézték az új vezetőedző, Egervári Sándor bemutatkozó találkozóját – számolt be a Borsod Online.

Volt hiányzó bőven a diósgyőrieknél, hiszen sérülés, műtét miatt nem készülődött a Lokomotíva Kosice elleni összecsapásra Halmai Ramon, Tamás Márk, Miroszlav Grumics, Egerszegi Tamás és Koman Vladimir sem. Ott volt a stadionban a kerettel együtt edző Elek Ákos is, ám a középpályás helyzete továbbra sem volt rendezett (nem oldódott meg még a papírmunka kínai klubjával, a Csangcsun Jatajjal), így ő emiatt nem lett bevethető. A szurkolók hiányolták a bosnyák balhátvédet, Senad Huszicsot is, a lap úgy tudja, hogy ő más okok miatt volt mellőzött, igaz civilben feltűnt a pálya mellett. A 25 éves bekk még 2013 nyarán érkezett az Andrássy útra az NK Zvijezda Gradacactól 2+1 évre, a DVTK 2015 júniusában életbe léptette az opcióját, így a futballista maradt.

A találkozón szinte végig a Diósgyőr akarata érvényesült, a 2-0-s siker lehetett volna még nagyobb is.

– Ahhoz képest, hogy a második hét elején vagyunk, helyenként, különösképpen az első félidőben, megfelelő volt a játék – fogalmazott a lefújás után Egervári Sándor. – Az a ritmusváltás, amit szerettünk volna hozzátenni, azt visszakaptam, és kértem az agresszív labdaszerzést, ezt is, illetve jó, szervezett védekezést valósított meg a csapat. Kidolgoztunk nagyon sok helyzetet, ez már egy pozitívum, az, hogy nem sikerült egy részüket értékesíteni, annak az az oka, hogy fáradt lábak vannak, mert délelőtt is volt edzés.

A majdnem teljes „sorcsere” után szinte két támadóval rohamozott a Diósgyőr, Takáccsal és Griffiths-szel.

– Az összeállításból ez következett, hiszen mind a ketten élcsatárok, ebben volt egy négy-négy-egy-egyes lehetőség is, ami azt jelenti, hogy Takács mélyebbről való megindulással próbálta a feladatát megoldani. Igen, ez másabb volt, mint a „kis” Bogesszel, aki egy klasszikus játékszervező, ott, akkor több helyzetet tudtunk kialakítani, mert a szervezéshez értők közül többen voltak a pályán – válaszolta a felvetésre Egervári Sándor.

A szakvezető hozzátette még azt, hogy akik nem játszottak, azok is megkapták a maguk feladatát, terhelését, majd az Elek-üggyel kapcsolatban kifejtette:

– Várjuk a megoldást, immár tíz napja, elsősorban a kínaiakon múlik, az itteni klubvezetés mindent elkövetett azért, hogy akár már holnap hivatalosan a játékosunk legyen. Benne van a törökországi edzőtáborba utazó keretben, remélem, ott már pályára is tud majd lépni – reménykedett Egervári Sándor.

A DVTK következő felkészülési találkozóját szombaton 11 órától az NB II-es Budaörs vendégeként játssza.

Olvasói sztorik