NB I

Négy távozója lehet a Paksnak

NB II-es élcsapatok (is) vinnék a Pécsről igazolt támadókat.

Kapcsolódó cikkek

„Lesznek távozók, hiszen az elmúlt félévben voltak olyanok, akik kevesebb lehetőséget kaptak. Bennük biztosan felvetődik, hogy máshol esetleg több lehetőséghez juthatnak” – nyilatkozta a klub honlapjána Paksi FC ügyvezetője, Haraszti Zsolt.

„Egyelőre nyugalmi állapotban vagyunk, előbb meg kell várnunk, hogy kik lesznek a távozók, és milyen posztra kell keresnünk játékost. Az a csapat, amelyik ősszel kialakult, egyértelműen marad, tehát meghatározó játékos nem távozik” – tette hozzá.

A Rangadó.hu összegyűjtötte, kik lehetnek a távozók. Információink szerint Fröhlich Rolandot a másodosztály élcsapatai közül a Gyirmót és a Mezőkövesd is megszerezné, illetve az NB I-ben újonc és sereghajtó Békéscsaba szintén leigazolná. A 27 éves csatár tavaly nyáron Pécsről érkezett Paksra, ahol azonban mindössze hat bajnokin kapott lehetőséget, kezdő pedig csak egyszer volt.

Kővári Róbert ugyancsak a baranyai megyeszékhelyről igazolt a tolnaiakhoz tavaly nyáron. A húszéves támadó középpályás az NB I-ben ugyancsak hatszor játszott – kétszer kezdőként –, augusztus óta viszont kizárólag az NB III-as második keret meccsein számítottak rá. A Gyirmót és a Békéscsaba őt is vinné, de a másodvonalbeli Soroksár és Szigetszentmiklós is keresi. Sőt, a hírek szerint külföldi esélyei is vannak, hiszen ne feledjük, hogy tavaly például az angliai Nottinghamben járt…

Nem gördítenek akadályt az egy éve igazolt rutinos védő, Rodenbücher István távozása elé, tehát amennyiben megfelelő ajánlatot kap, ő is válthat. Két éve köszönt el a Lombard Pápától, de azóta nem igazán találja a helyét, hiszen megfordult az MTK-nál és a Vasasnál is, mielőtt Paksra szerződött. A tolnaiaknál tavasszal alapember volt, ősszel viszont kizárólag a harmadosztályban léphetett pályára.

A fiatal védő, Asztalos Dávidot az NB II-es FC Ajka együttesétől vették kölcsön, Paks három élvonalbeli meccs jutott neki, de leginkább ő is az NB III-as együttest erősítette. Most visszatér a dunántúliakhoz, hogy elősegítse a másodosztályban maradásukat.

Olvasói sztorik