NB I

Nem semmi! Január közepén már a csapattal edzhet Böde

Kiderült: két bokaszalagja sérült meg a ferencvárosi focistának, aki rendkívül elszántan végzi a rehabilitációs feladatokat.

Kapcsolódó cikkek

Böde Dániel akár már január közepén a ferencvárosi kerettel készülhet, a klub orvosa szerint optimális esetben az NB I tavaszi szezonjának kezdetén talán pályára is léphet. Ahogy az a Blikk cikkéből kiderül, a góllövőlistát 12 találattal vezető csatár december 12-én, az Újpest elleni derbin szenvedett bokasérülést, s ez idáig csak azt lehetett tudni, hogy nem műtötték meg, de a focista állapotáról nem érkeztek információk.

– A bokasérüléseket három súlyossági fokra oszthatjuk. Böde Dánielt a második osztályba sorolhatjuk, a három nagyobb külbokaszalagból kettő roncsolódott részlegesen. A szárkapocs- és az ugrócsont, valamint a szárkapocs- és a sarokcsont közötti – árulta el dr. Pánics Gergely, az FTC orvosi stábjának vezetője az M4-en futó Fradi TV-nek.

A futballista rehabilitációja a telki edzőközpontban, a zöld-fehérek népligeti bázisán és szülőfalujában, Madocsán zajlik. A támadó többek között biciklizik, és egy speciális medencében terheli a sérült jobb lábát.

– Kihasználjuk a víz jótékony hatását, a felhajtóerejét. A futópadon dolgozó játékos így kisebb súllyal terheli a bokáját – tette hozzá Pánics.

A focista érthető módon nagyon kétségbe volt esve, amikor megsérült, és bántotta, hogy pont az Újpest elleni rangadón kellett lesegíteni a pályáról.

– Éreztem, hogy komoly a baj. A bokám aláfordult egy mozdulatnál, majd a súlyommal ránehezedtem. Utána már hiába próbáltam ráállni, nem jött össze. Saját magamnak okoztam sérülést, magamat vágtam földhöz, mint a zsíros kenyér – emlékezett vissza Böde. – A röntgen után mondták az orvosok, hogy nincs törés, majd az MRI kimutatta, szakadás sincs. Ezek a hírek azért megnyugtattak.

Madocsán, ahol lakik, természetesen szeretettel veszik körül.

https://www.youtube.com/watch?v=tgXWubzQcMU
– A nagyobbik gyermekem vette fel a telefont, amikor hívtak, s azt mondta, apa most nem tud idejönni, mert lerúgták a lilák – mosolyodott el a még mankóval közlekedő Böde, akinek már visszatért a jókedve. – Javul a lábam, s bár még nem tudom, mikor térhetek vissza, köszönöm, jól érzem magam. Fogytam, most száz kiló alatt vagyok. Sajnos izomból adtam le, de majd az edzésekkel újra a régi leszek.

Olvasói sztorik