NB I

Böde gólmutatója semmi az országos összevetésben

Ők a legjobb mesterlövészek az NB I-től a megye III-ig.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszi szezon rajtjáig még több mint egy hónapot kell várni, azonban a csapatok többsége már január első hetében megkezdi a felkészülést. Fontos, hogy a játékosok formába lendüljenek a nyitányra, illetve azok, akik ősszel végig jó teljesítményt nyújtottak, tavasszal is folytassák remeklésüket.

Utóbbi játékosok közül főleg a gólszerzők teljesítménye mérhető számszerűen, így mi is őket vesszük górcső alá: a Rangadó.hu legújabb összeállításában utánajártunk, kik voltak a 2015–2016-os szezon első felének legjobb góllövői az első osztálytól egészen a megye III-ig.

Az OTP Bank Liga leggólerősebb játékosát aligha kell bárkinek is bemutatni: a Ferencváros válogatott támadója, az Újpest elleni utolsó őszi bajnokin sajnos súlyos sérülést szenvedő Böde Dániel 12 gólt jegyzett az élvonal első 19 fordulója alatt. Egy kihívója akadt: az újpesti Mbaye Diagne 11 találattal zárt.

A másodosztály első 15 fordulója után két játékos osztozkodik a góllövőlista első helyén: a zalaegerszegi Daru Bence, valamint a szolnoki Gajdos Zsolt is 11 gólt szerzett idáig.

A harmadosztály őszi gólkirálya Csák Zoltán lett: az FC Dabas támadója a 16 forduló alatt 14-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját a Közép-csoportban.

A megye I-es bajnokságok őszi gólkirályát Vas megye adja: a Körmendi FC gólfelelőse, Niksz Tamás 28 találatot jegyzett az első 15 fordulóban, ezzel magasan ő lett az osztály legjobbja.

A megye II-es pontvadászatokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékos végzett az élen: a Kelet-Magyarország csoportban listavezető Vásárosnamény SE legjobbja, Deskó Dávid 32 gólnál tart az első 15 kört követően. Ő lett az osztály őszi gólkirálya, azonban hatékonyságban csak másodikként végzett: a Somogy megyei másodosztály Déli-csoportjában Kuti Richárd (Mezőcsokonya SE) 26 gólt jegyzett úgy, hogy csapata csak 12 meccset játszott – ez 2.17 gól/meccses mutatót jelent, míg Deskó 2.13/meccses átlaggal zárt.

A megye III-ban holtverseny volt az élen a legtöbb gólt tekintve. A Csongrád megyei harmadosztály Homokháti-csoportjában Kiss Péter (Sándorfalva SK II – 15 meccs) 29 gólt szerzett, ugyanannyit, mint a Hajdú-Bihar megyei harmadik vonal Déli-csoportjában Kállai Szilveszter (Bihartordai KSE – 13 meccs). Ők osztozkodnak az őszi gólkirályi címen a hatodosztályban, míg a leghatékonyabb játékos szintén Hajdú-Biharban ontotta a gólokat: az Északi-csoportban 26 találatot jegyző Dorogi György (Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E) csapata csak tíz bajnokit játszott ősszel – átlaga így 2.6 gól/meccs lett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik