NB I

Tavasszal kezdik bontani a DVTK-stadiont

Az MVSC-pályán vagy Mezőkövesden játszhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője a klub honlapjánakadott évértékelő interjúban beszélt a miskolci stadion évek óta húzódó újjáépítéséről is.

„Az új stadion építése nem a klub égisze alatt zajlik, hanem egy állami-önkormányzati tulajdonú projektcég irányítja, de természetesen mi is mindenben támogatjuk őket, amikor erre felkérés érkezik. Nem hivatalos információink szerint a tavasz végén megindul a jelenlegi stadion bontása, ezért ősszel új otthont kell keresni a csapatnak” – magyarázta az ügyvezető.

Mivel a tervek szerint az MVSC-pálya is megújul, így annak elkészülte után az új stadion befejezéséig a diósgyőriek ott szeretnék lejátszani hazai mérkőzéseinket. Amennyiben az MVSC-pálya mégsem készül el időben, akkor nagy valószínűséggel Mezőkövesden fogják megrendezni ezeket a találkozókat.

Szintén elhangzott, hogy a DVTK Labdarúgó Edzőközpont főépületének építése rendkívül előrehaladott állapotban van, az ügyvezető szeretné, ha márciusban már teljes kapacitással működne, de ez függ a használatbavételi engedélyek megszerzésének ütemétől is.

Az újabb pályák építésének előkészítése során jelenleg is gyűjtik a forrásokat, őszre több új pálya építésének is be kell fejeződnie. „Sietnünk kell, mert nagy szükség van a pályakapacitás bővítésére, ha előre akarunk lépni szakmai téren” – mondta Szabó Tamás.

Olvasói sztorik