NB I

Thomas Dollra még a Bayern is irigy lehet

A Fradi edzőjének volt néhány külföldi megkeresése, de az nem opció számára.

Kapcsolódó cikkek

A bajnoki listavezető Ferencváros vezetőedzője a német Bildcímű lap csütörtöki számában nyilatkozott – a cikket idehaza az ulloi129.hu közölte elsőként.

Koronázás előtt áll! Doll óriási léptekkel halad edzői karrierje első bajnoki címe felé. „Az nagyon különleges lenne” – vélekedett a 49 éves tréner.

Tizennyolc pont az előnye a Ferencvárosnak az Újpest előtt. Ez tízzel több, mint amennyit Josep Guardiolának sikerült felépítenie a Dortmund előtt a Bundesligában. E téren még a Bayern is irigy…

Miután Thomas Doll távozott Dortmundból, dolgozott Törökországban a Genclerbirliginél és Szaúd-Arábiában az Al-Hilalnál, de csak Budapesten boldog újra. „Itt esélyesek vagyunk és megvalósíthatjuk az elképzeléseinket, mint a Hamburgnál vagy az első dortmundi évben.”

Budapest sikertörténet az edzőnek és segítőjének, Ralf Zumdicknak. 2014-ben a Ferencvárost a második félévben kilencmeccses győzelmi sorozattal a harmadik helyre vezette. Tavaly másodikok és kupagyőztesek lettek. Idén pedig meglehet a nagy siker. „Tényleg nagyon élvezzük” – mondja Doll.

A német a saját elképzelései szerint irányítja a csapatát. A játékosok minden nap kilencven perccel az edzés előtt már együtt reggeliznek. A közös ebéd is kötelező, és a pályán is egyértelmű szabályok vannak. „A labda 65-75 százalékban nálunk van” – magyarázza.

A korábbi, rendkívül technikás játékos Budapesten egy belvárosi lakásban él. De vajon hiányzik neki Németország? „Már jó ideje eljöttem. A Bundesligát követem, és négy-hat hetente hazarepülök Hamburgba a szüleimhez.”

De egyébként sem lépne le. A szerződése 2017-ig szól. „Volt néhány külföldi megkeresés, de az nem opció számomra. Itt építünk valamit!”

Először is, meg kell nyerni az első bajnoki címet a Ferencvárossal 2004 után…

Olvasói sztorik