NB I

Egervári megegyezett a Diósgyőrrel

Miskolcon az a hír járja, hogy már csak a szerződés aláírása van hátra a korábbi szövetségi kapitánnyal.

Kapcsolódó cikkek

Szinte biztosra vehető, hogy két év távolságtartás után Egervári Sándor ismét aktív részese lesz a magyar labdarúgásnak, ugyanis az Észak-Magyarország információja szerint megszületett a megegyezés közte és a Diósgyőr csapatát irányító menedzsment között, a szerződés írásos formája is készen van, már csak a felek aláírására vár.

Vagyis csak néhány szignó választja el attól a DVTK-t, hogy Bekő Balázs távozása után legyen új szakvezetője, illetve Egervári Sándort attól, hogy két év után ismét edzősködjön a magyar labdarúgásban.

A 65 éves szakember több mint harminc évet tevékenykedett már edzőként a labdarúgásban, részben külföldön, részben magyar élvonalbeli csapatoknál, legutóbb pedig három éven át a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. Ettől a poszttól a 2013. október 11-én lejátszott Hollandia–Magyarország (8-1) világbajnoki selejtező után vált meg, lemondásával.

Bár sokan tudni vélik már Egervári diósgyőri edzői stábját is – és elképzelhető, hogy ebben a Honvéd egykori válogatott játékosa, Pisont István helyet kap –, de az biztosra vehető, hogy a DVTK U19-es csapatnál dolgozó Vitelki Zoltán (aki Bekő Balázs előtt öt meccsen irányította a DVTK-t, négy győzelmet és egy döntetlent elérve) nem lesz állandó segítője az új szakvezetőnek.

Hogy pontosan mikor, hol és hogyan jelentik be Egervári érkezését, azt még nem tudni, de az Észak-Magyarország értesülése szerint a keret frissítésén, új játékos szerződtetésén is dolgoznak Diósgyőrben, részben a leendő szakvezető kérésére, részben azért, mert az őszinél jobb eredményeket szeretnének elérni tavasszal.

Olvasói sztorik