NB I

Pető Tamás kinevezése is kellett a Vidi-feltámadáshoz

Szolnoki Roland kiemelten fontos év előtt áll: májusban apa lesz.

Kapcsolódó cikkek

A francia Bernard Casonival kezdte az idényt a Videoton, de a francia szakemberrel csalódást keltő rajtot vett a bajnoki címvédő, így hamar elváltak a klub és a vezetőedző útjai. Helyét Pető Tamás vette át beugróként, majd az őszt már Horváth Ferenccel fejezte be a végül a tabella harmadik helyére fellépő együttes.

Az őszt a Videoton védője, Szolnoki Roland is értékelte.

– Vegyes érzelmekkel tekintek vissza az őszi szezonra, hiszen nem úgy kezdtük az idényt, ahogy elterveztük. Idő előtt búcsúztunk a nemzetközi porondtól, és a bajnokság elejére sem lehetünk büszkék. Nyár végén aztán komoly változások történtek, és olyan impulzusokat kaptunk, melynek köszönhetően elindultunk felfelé. Úgy gondolom, az egyik kulcsmomentum az volt, hogy Pető Tamást nevezték ki a csapat élére. Abban a közel hatvan napban nagyon komoly változások történtek, Horváth Ferenc érkezésével pedig végleg rátértünk arra az útra, amelyről már remélhetőleg nem fogunk letérni. Nagyon mélyről jöttünk fel, és az önbizalmunknak jót tesz az, hogy a dobogón tölthetjük a téli szünetet – mondta a klub honlapjánakSzolnoki Roland.

A dobogó megvan, de ezzel nem elégszik meg a játékos.

– Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a dobogóval azért személy szerint én még nem vagyok maximálisan megelégedve, amíg matematikai esélyünk van a bajnoki címre, mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a bajnoki címünket. Biztos vagyok benne, hogy Horváth Ferenc vezetésével nagyon komoly felkészülésben lesz részünk. Mivel nyáron sem volt sok időnk a pihenésre, ezért most a legfontosabb az, hogy decemberben mindenki teljesen kipihenje magát, és januárban felfrissülve kezdhessük el a munkát. Februárban nagyon komoly mérkőzésekkel folytatódik számunkra a szezon, hiszen a bajnokságban az időközben második helyre fellépő Újpest otthonába látogatunk, a Magyar Kupában pedig a listavezető Ferencvárossal nézünk farkasszemet. De ahogy mondtam, a következő napok a pihenésről fognak szólni.

A 23 éves játékos több szempontból is fontos év elé néz, így mindenképpen ki kell pihennie magát a rövid szünetben, hogy aztán újult erővel vágjon neki a következő esztendőnek.

– Az utóbbi hónapokban nagyon kevés időt tölthettem a családommal és a barátaimmal, van tehát bepótolni valóm bőven. 2016 nem csak a labdarúgás miatt lesz izgalmas év számomra, hanem azért is, mert májusban apuka leszek. El sem mondhatom, mennyire boldogok vagyunk a párommal, biztos, hogy komoly változást fog ez jelenteni az életemben. Negyedik hónapban járunk, és már azt is tudjuk, hogy kisfiúnk lesz. Már elkezdtünk vásárolgatni, tényleg nagy izgalommal várjuk a „trónörökös” érkezését.

Olvasói sztorik