NB I

Kondás Elemér nem elégedett a DVSC őszével

A szakvezető a védekezésben és a támadásban is hiányosságokat vélt felfedezni.

Kapcsolódó cikkek

A Debreceni VSC-TEVA 2015–2016-os szezonja nemzetközi mérkőzésekkel kezdődött. A Szutjeszka és a Riga ellen továbbjutott a csapat, a Rosenborg ellen azonban búcsúzott az Európa Ligától. A bajnokságban jelenleg a hetedik helyen áll, de csak két pontra van a dobogótól. Kondás Elemér, a csapat vezetőedzője értékelte az elmúlt fél évet a klub honlapján.

– A nemzetközi kupában három kört mentünk – kezdte Kondás Elemér. – A Rosenborg elleni párharcból többet is ki lehetett volna hozni, mert itthon nagyon jó összecsapást játszottunk a norvég csapattal, amely egyébként kiváló játékosokból áll. Megvoltak a lehetőségeink, ha azokat nem puskázzuk el, akkor másképpen is alakulhatott volna a visszavágó. Norvégiában jól kezdtünk, ám elrontottuk a ziccereket az első félidőben. Ugyanezek a hibák jöttek ki később a többi mérkőzésen is.

A DVSC nem kezdte jól a bajnokságot, de utána magára talált. A hajrában ismét volt rosszabb periódusa a csapatnak, ám egy MTK elleni sikerrel zárta az őszt.

– A bajnokság elején valóban voltak gondjaink. A nemzetközi szereplés miatt több helyen mindig változtatni kellett a csapaton, ráadásul a rengeteg utazás is közrejátszott. Az volt a tervünk, hogy egy-egy mérkőzésen legyenek friss emberek is a csapatban. Amíg a bajnokságban az ellenfelek mindig csak az NB I-es meccsekre készültek, nekünk a nemzetközi megmérettetésekre is gondolnunk kellett. Rengeteget utaztunk, harminc nap alatt játszottunk kilenc mérkőzést, ami nem kevés, ezért nem tudtunk mindig ugyanazzal a kezdővel kiállni. Új játékrendszerre tértünk át, de az nem törvényszerű, hogy emiatt sok gólt kell kapni. Nemegyszer egyéni hiba okozta, hogy az ellenfél betalált. A góllövésben sem voltunk hatékonyak. Sokszor megkapom, hogy a kimaradt helyzetekre hivatkozom, de meg kell nézni az összefoglalókat, majdnem minden meccsen megvoltak a lehetőségeink. A gólok mindig meghatározzák a meccs hangulatát, kimenetelét. Ha jobban koncentráltunk volna, most előrébb állnánk a tabellán.

– Valamelyik nap a Barcelona játszott a Leverkusennel a BL-ben, látható volt, rengeteg helyzetet kialakított a német csapat, de nem lőtte be, és emiatt nem tudta megnyerni a találkozót. Összességében nem vagyok elégedett a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel, mert a támadásban és a védekezésben is hatékonyabbnak kellett volna lennünk. Kevés gólt lőttünk, ami befolyásolta a helyezésünket és a megszerzett pontok számát. A korábbi időszakban mindig több mint kétgólos átlagot produkáltunk, most viszont nem így van. A kapott gólokat nézve tavaly összesen tizenkilencet kaptunk, most pedig huszonkettő van. Az utóbbi időben már jóval hatékonyabbak voltunk védekezésben, de a támadásban javulnunk kell.

Kondás Elemér a téli felkészülésről, és a célokról is beszámolt néhány mondatban.

– Január negyedikén kezd a csapat orvosi vizsgálattal, lesznek különböző kondíciótesztek, és később természetesen edzőmérkőzéseket is beiktatunk. Még kérdéses, utazunk-e edzőtáborba, ez hamarosan realizálódik. A szünetre a játékosok kapnak egyéni programot, az alapján dolgoznak majd. Február tizedikén játszunk a Nyíregyházával Magyar Kupa-mérkőzést. Az a célunk, hogy a döntőbe jussunk ebben a sorozatban, és nyilván ott szeretnénk nyerni. A másik, hogy a bajnokság végén szeretnék elérni a nemzetközi kupát jelentő helyek egyikét. Erre több csapatnak megvan az esélye, nekünk is, hiszen három pontra vagyunk a második, két pontra a harmadik helyezettől. Realitás tehát a dobogós hely.

Olvasói sztorik