NB I

Esélyt sem adott a Békéscsabának a Diósgyőr

Bekő javított helyzetén, a Békéscsaba utolsóként telel.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Diósgyőri VTK – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (1-0)
Miskolc, DVTK Stadion, néző
Játékvezető: Erdős – Viszokai, Kelemen – Erős
DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Kovács G., Németh M. – Egerszegi – Bacsa (Grumic, 73.), Koman Vladimir (Eperjesi, 90.), Kitl, Barczi (Takács T., 83.) – Novothny.
Vezetődző: Bekő Balázs
Békéscsaba: Mursits – Laczkó, Piermayr, Vaskó, Fabio – Spitzmüller (Korudzsiev, 60.), Calvente, Fehér Zs., Damjanovic, Punosevac (Szilágyi, 73.) – Birtalan (Vadász, 68.).
Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Novothny (27.), Koman (61.)
Kiállítva: Laczkó (65.)

A Diósgyőr és a Békéscsaba mindkét csapat számára nagyon fontos összecsapást játszott az NB I 19. fordulójában, 2015 utolsó játéknapján. Bár a DVTK stadionja számára mégsem ez volt az utolsó meccs, könnyen lehet, hogy Bekő Balázsnak igen, hiszen nem tudta teljesíteni az Árki Gábor által neki adott ultimátumot.

Fekete mezben lépett pályára a Diósgyőr, amely útjára indíthatta a labdát a találkozó elején. Ennek ellenére mégis a Békéscsaba előtt adódott az első lehetőség, Piermayr már az első percben üresre játszotta magát a tizenhatoson belül, lövését Rados védte. A 12. minutumban Lipták ívelt Barczi elé, aki szépen le is vette azt, 12 méterről azonban egy kicsit pontatlanul célzott, így a ziccer kimaradt.

Ezt követően majd’ negyed óráig semmi nem történt, de a 27. percben Németh Milán indította Barczit, aki balról középre adott, Bacsa lekészítette Novothnynak, a korábbi Napoli-játékos pedig nem hibázott ziccerben (1-0).

Hat perccel később Okuka beadását Bacsa ezúttal az ötösről az oldalhálóba lőtte. A 34. percben Calvente húzott el a jobb oldalon Kovács G. mellett, éles szögből tüzelt, Rados kiütötte a sarok elől a játékszert. A 40. percben Piermayr Egerszegi felrúgásáért sárgult be, két percre rá Barczit Laczkó rúgta meg hasonló büntetésért. Ezzel véget is ért az első játékrészt, előnnyel mehetett az öltözőbe a Diósgyőr.

Egyik csapat sem cserélt a félidőben. A második játékrész hatodik percében Németh Milán egy szabadrúgást ívelt fel Liptákhoz, aki közelről lőtt, Mursits hárítani tudott. Egy perccel később a csabai védők komoly megingása után Lipták és Mursits együtt ugrott fel, a kapus nem tudta megfogni a labdát, de az üresen maradt kapuba nem sikerült bekotorni azt. Három percre rá újabb diósgyőri roham jött, Bacsa lőtt kevéssel fölé két csel után. A 60. percben muszáj volt változtatnia a Békéscsabának a játék képén, Spitzmüller helyére Korudzsiev állt.

Ennek ellenére újabb gólt ért el a Diósgyőr. Németh Milán beadását elfejelték, a kipattanóra jött Koman és 17 méterről kapásból, laposan tüzelt a hosszúba (2-0).

Tovább robogott a DVTK, a 63. minutumban Barczi erős lövése ment kevéssel fölé. Két perccel később tovább súlyosbodott a vendégek helyzete, Laczkó lökte fel Barczit, második sárgája után piros lappal kiállította Erdős játékvezető. Erre reagálva Szpisljak Birtalan helyére Vadász Viktort küldte be. A 73. percben mindkét fél cserélt, Bacsa helyére Grumic; Punosevac helyére Szilágyi jött.

Tíz percre rá Barczi helyére Takács Tamás állt be. A 86. percben Okuka lövését védte vetődve Mursits, majd Kitl lőtt nem sokkal később kevéssel mellé, végül Takács lövését ismét a kapus hárította. A végén Koman helyére beállt Eperjesi, az eredmény már nem változott, győzött és távolodott a kiesőhelyektől a Diósgyőr, míg a Csaba egyre nagyobb bajban.

A Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi futballistája, edzője:

– Nehezen indult a mérkőzés, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A Diósgyőrnek jóformán a semmiből sikerült egy gólt szereznie, ez megváltoztatta a hazai csapat játékát. Az ellenfél nem kényszerítette nagy erőbedobásra a DVTK-t, így teljesen megérdemelten győztek.

Olvasói sztorik