NB I

A Fradi kerete kétszer annyit ér, mint az Újpesté

A két ősi rivális összértéke szép summa, 5,8 milliárd forint a transfermarkt.de szerint. A zöld-fehérek 3,9 milliárd, a lilák pedig 1,9 milliárd forintot érnek.

Kapcsolódó cikkek

A jelentős értékbeli különbségben közrejátszik az is, hogy a légiósokon kívül a házigazdák keretében több, az Európa-bajnokságra kijutó válogatott játékos is található. A legdrágább futballista itt is, ott is külföldi: Roland Lamah 475,2, míg a roppant gólérzékeny Mbaye Diagne 253,4 millió forintot ér.

– A profi futballban hosszú távon csak pénzzel lehet sikereket elérni. Persze mindig vannak meglepetések, de ha három évet nézünk, akkor helyreáll a mérleg, és többnyire a gazdagabb csapatok vannak előrébb – nyilatkozta a BlikknekDénes Ferenc sportközgazdász. – Az erősorrendet mindig jelentősen meghatározza a pénz, mert akinek több van, az jobb játékosokat tud igazolni.

A futballisták viszont úgy vélik, a meccsen a teljesítmény dönt, nem pedig az, ki a gazdagabb.

– A Fradi–Újpest derbin nem számítanak az eddigi eredmények, a tabellán elfoglalt helyezés, és semmilyen külső tényező. Ezt mind félre kell tenni, csak az a lényeg, hogy a pályán mi történik. Ez a legjobb és legfontosabb meccs Magyarországon, nem vitás, hogy nyerni akarunk – vélekedett Vladan Csukics, a Ferencváros szerb középpályása. – Tudjuk, hogy Diagne jó futballista, és sok gólt szerzett mostanában, meglátjuk, ellenünk mire megy.

Az újpestiek a pályán akarják bebizonyítani, nem értéktelenebbek, mint a fradisták.

– Bízom benne, hogy folytatjuk a jó sorozatunkat, és egyértelműen az a célunk a derbin, hogy megnyerjük a meccset, megszerezzük mind a három pontot – jelentette ki a macedón középpályás, Enisz Bardhi (20) a klub honlapjának adott interjújában. – Remélem, hogy sikerül a diósgyőrihez hasonló bombagólt szerezni, persze ennél is fontosabb, hogy a csapat jól játsszon. Jó formában vagyunk, bízunk magunkban.

Sérülése miatt kénytelen kihagyni a szombati ütközetet az Újpest gólerős csatára, Kabát Péter, aki számos derbit döntött el az elmúlt esztendőkben. – Nagyon sajnálom, hogy a térdem miatt nem szerepelhetek, hiszen számomra a Fradi és a Honvéd elleni rangadó az év meccse – mondta a Népszavánaka támadó. – Egész héten érezni lehetett az öltözőben, hogy ez a csata más, mint a többi. Jó sorozatban vagyunk, óriási lenne, ha az Üllői úton is kitartana a lendület, és véget vetnénk a zöld-fehérek félelmetes hazai menetelésének.

Olvasói sztorik