NB I

Czvitkovicsnak szokatlan, hogy a kiesés ellen küzd

15 szezonjából 12-ben a bajnoki címre tört, most az NB II-t próbálja elkerülni.

Kapcsolódó cikkek

Czvitkovics Péter nagy győzelmet aratott a Vasassal a Békéscsaba ellen az NB I halasztott fordulójában, de az MTK újra megállította őket a hétvégén. Hol tart most a Vasas? Erről kérdeztük Czvitkovics Pétert, az angyalföldiek középpályását.

– Meglepte, hogy ilyen különbséggel sikerült legyőzni a rivális Békéscsabát?

– A különbség igen, de maga a győzelem ténye nem. Úgy érzem, hogy mindenki akarta tőlünk a győzelmet. Ez már a meccs előtt is látszódott, a pályán meg főleg. Szerintem ennyivel múltuk felül a Békéscsabát, semmi mással. Nem lehetne azt mondani, hogy szép játékkal.

– Az MTK ellen ebből nem érződött semmi?

– Ellenük viszont kifejezetten jobban játszottunk, mint amire mindenki számított. Többet volt nálunk a labda. A két kapott gólra azt mondanám, hogy Torghelle Sándor extrája volt mindkettő. Az elsőnél aligha lett volna még csatár, aki így odamegy a kapus elé; a második pedig gyönyörű mozdulat volt. Enélkül a két mozdulat nélkül nem hiszem, hogy megvernek minket, hiszen az utolsó fél órában például nagyon beszorítottuk őket. Az utolsó passzok hiánya miatt igazán komoly lehetőségünk nem adódott, de sokszor mögéjük tudtunk kerülni. Ha jobban döntünk, győzhettünk volna, de az MTK ilyen csapat. Rosszabb játékkal is képes meccseket nyerni, ezért is állnak a tabella elején.

– Összességében tehát nem ért egyet azzal az állítással, hogy ez a két találkozó megmutatta a Vasas valódi erejét.

– 13 pontunk van, ez nagyon kevés. Persze mondhatjuk, hogy csak 0-1, 1-2, épp hogy kikaptunk, de tény, hogy ennél jóval több kell tőlünk. Rá lehet fogni, hogy jobb a játékoskeret, nem ide valók vagyunk, de ha a 11. pozícióban rostokolunk, akkor ezek szerint mégiscsak ennyit tudunk. Jön még egy Honvéd elleni mérkőzés, ez nagyon fontos lesz. Abszolút nem mindegy, hogy nyolc pontra zárkózunk hozzájuk, vagy ellépnek tizennégyre. Ráadásul a Diósgyőr és a Békéscsaba is találkozik a hétvégén, az a meccs is számít nekünk.

– Gondolja, hogy a Vasasnak erősítenie kellene a télen az első osztályú tagság megőrzéséhez?

– Ezt nem az én dolgom eldönteni, de úgy érzem, hogy igen.

– Milyen érzés lenne kiesőhelyen telelni?

– Még én is csak ismerkedem a gondolattal, hiszen ez még nem fordult elő velem. Olyan már volt, hogy nem álltunk túl előkelő helyen (a Puskás Akadémiával), de kieső még nem voltam. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a karrierem 15 évéből 12-ben bajnoki címért játszhattam. Azon leszünk, hogy ezt a küzdelmet is sikeresen megvívjuk. Azért több olyan játékos is van a keretben, aki nem ezt a pozíciót érdemelné. Sok meccset vesztettünk úgy, hogy a játék képe alapján nem kellett volna, ezért kell most ezzel megbirkóznunk. Nagyon kiegyensúlyozott ez a 12 csapatos liga, a Fradi kiemelkedik, de a többiek szinte egyformák. Azok vannak előrébb, akik a ki-ki meccsekből többször jöttek ki jól. Sajnos mi nem közéjük tartozunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik