NB I

Vendégként kapott ki otthon a Vasas

Az MTK 2-1-re nyert Angyalföldön.
OTP Bank Liga, 18. forduló
MTK – Vasas FC 2-1 (1-1)
Illovszky-stadion, 714 néző, játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Varga Sz. (Hujber, a szünetben), Vass Á. (Baki, 70.), Thiam, Strestik (Deutsch, 86.) – Ramos, Torghelle. Edző: László Csaba
Vasas: Hermány – Hangya, Romic, Pajovic, Vukasovic – Vida, Adamovics, Czvitkovics (Kenesei, 72.) – Könyves (Ubiparip, 66.), Pavlov, Ádám M. (Lázok, 60.) Edző: Simon Antal
Gólszerzők: Torghelle (6., 53.), illetve Pavlov (22.)

Saját stadionja újjáépítése miatt ebben az évadban az MTK is Angyalföldön rendezi hazai mérkőzéseit, és mivel ennek a találkozónak a kék-fehérek voltak a pályaválasztói, a Vasas szurkolói ezúttal a vendégszektorban foglalhattak helyet.

A negyedik percben Pavlov erős, lapos beadásáról Könyves a kapu előterében csupán centikkel maradt le. A bokasérüléssel küszködő Kanta József távollétében Torghelle Sándor volt az MTK csapatkapitánya, aki egy fejessel már a hatodik percben vezetést szerzett (1-0). Rögtön ezután Pavlov beadását Könyves egy méterrel a keresztléc fölé lőtte.

A 15. percben Ramos a tizenhatoson belül lőhetett volna, de inkább középre gurította, végül Hermány megkaparintotta a labdát. A túloldalon Czvitkovics szabadrúgása fél méterrel kerülte el a kapufát. A 22. percben Bese kifejelt egy beadást, de Pavlov lecsapott a labdára, majd kapásból, 17 méterről a kapuba lőtt (1-1).

A folytatásban is az angyalföldiek irányították a játékot, többet volt náluk a labda, és többször tudtak a kapu előterébe kerülni. A 34. percben Ramos ívelte be a labdát, de lecsúszott a lábáról, így veszélyesen csapódott a keresztléc felé, de néhány centivel elkerülte a kaput.

A szünet után ismét hamar betaláltak a kék-fehérek, akik most is Torghelle fejesének köszönhetően kerültek előnybe. A tapasztalt csatár már kilenc gólnál tart az idei szezonban. A 65. percben Könyves kapáslövését Hegedüs Lajos hárította. Három perccel később a becserélése óta igen aktív Lázok ívelt középre, Ubiparip megcsúsztatta a labdát a tizenegyes-pontnál, de centikkel elkerülte a kaput.

A 81. percben Lázok beadását Grgic csak megcsúsztatni tudta a kapu előtt – veszélyes volt. Két perccel később Kenesei ívelt be egy szabadrúgást 25 méterről, lövése veszélyesen pattant meg a földön a kapu előtt, de Hegedüs fogta. A 86. percben Kenesei 17 méterről, középről csak néhány centivel tekert a kapu mellé, sokan már bent látták. A hajrában Vukaszovics veszélyes beadását öklözte ki Hegedüs, akinek több dolga már nem volt a lefújásig – csapata 2-1-re győzött.

forrás: vasasfc.hu

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya értékelte:

A két utóbbi mérkőzés után sokkal több nézőt vártam volna, főleg a Vasas részéről. Akárhogy is nézzük, hazai pályán játszott a csapat, és mintegy háromszázötven-négyszáz fő volt a vendégszektorban – ugyanennyien voltak az MTK részéről is, elég gyér érdeklődés fogadta a csapatokat. A cserékkel együtt végig ugyanabban a hadrendben játszott mindkét együttes, négy-kettő-három-egyes felállásban. Korai gólt szerzett az MTK, csodálkoztam is rajta, hogy az elmúlt hetekben megtáltosodó Torghellére mennyire nem figyeltek. Utána a Vasas magához vette a kezdeményezést, ráerőltette akaratát az MTK-ra, bár nem volt jelentős átütőerő a játékában. Az egyenlítés viszont így is sikerült. Az első félidőben mintegy tizenöt-húsz percen keresztül jobb volt a Vasas, ott talán jobb eredményt is elérhetett volna.

Ezt követően megnyugodott az MTK, Torghelle fejelt egy nagyon szép gólt, innen pedig tartotta az eredményt. Nyilván a gyér nézőszám miatt is van hiányérzet ilyenkor, de nem úgy lüktetett a játék, mint ahogy azt elvárná az ember, közepes színvonalú mérkőzés volt. Aránylag veszélyesek voltak a szögletek, pontrúgások, begyakorolt figurákat lehetett látni; összességében lehetett volna ez egy sokkal jobb mérkőzés is. Úgy érzem, gyengécskén játszott mindkét csapat, sajnos az MTK-nál is és a Vasasnál is azt éreztem – főleg az MTK-nál –, hogy nem volt igazán egységes a középpálya. Olykor nagyon visszahúzódtak, nem voltak elég kreatívak – ennél kicsivel többet vártam volna.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyert az MTK, de nem volt egy magas színvonalú mérkőzés. Sokkal szebb és kreatívabb játékot vártam volna mindkét együttestől, főleg úgy, hogy a Vasas a legutóbbi bajnokiján négy-nullra nyert. Nagyobb erőbedobást vártam volna az angyalföldiektől, ezt hiányoltam. Az MTK lényegében kétszer vezetett, őrizte előnyét, de ők sem játszottak olyan magas szinten, viszont megérdemelten nyertek.

Olvasói sztorik