NB I

Hétfőtől már bontják a Sóstói Stadiont

Székesfehérváron már a jövő hét elején megkezdődnek a munkálatok.

Kapcsolódó cikkek

Szurkolói fórumot rendeztek a Sóstói Stadion újjáépítéséről a székesfehérvári városháza dísztermében csütörtök este. A tervezők bemutatták a megújuló stadion terveit, szó volt a bontás és az építés ütemezéséről, és a Videoton FC következő másfél évének menetrendjéről is – írja avidi.hu.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: teljesen új, multifunkcionális létesítmény születik, amely mindenben megfelel a XXI. század követelményeinek; terveik szerint egy ún. Vidi-város jön létre, a szomszédos területek is megújulnak, parkolók, utak épülnek. Jogi értelemben külön, de összességében mégis együtt történik a stadion újjáépítése és a Sóstó rehabilitációja, így együtt egy csodálatos, új városrész, új közösségi tér születik majd.

A stadion terveit elkészítő SAMO Kft. ügyvezető igazgatója, Kókány Győző azt mondta, egy teljesen egyedi arénát képzeltek el Székesfehérvárra. A tervezés során akadtak problémák, hiszen egy meglévő épület átalakítása is a feladatok közé tartozik, nem nulláról kell majd kezdeni a munkálatokat, de megoldották, az építési és kivitelezési terv kész, kezdődhet a munka.

Mészáros Attila alpolgármester az ütemezésről beszélt. A bontás előkészülete december 15-én indul, január és április között pedig megtörténik a lelátó tényleges bontása. Januárban kiírják a közbeszerzést a kivitelezésre, és ha minden jól halad, három hónappal később, májusban elkezdődik az építés. 2017 nyarára készülhet el az új, 14 144 férőhelyes létesítmény, de egy tél benne lesz a kivitelezésben, így az időjárás változtathat az átadás időpontján.

Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője a csapat következő másfél évének terveiről adott tájékoztatást. Az edzések továbbra is Fehérváron lesznek minden korosztálynak, így a felnőtt csapatnak is, a bajnoki és kupameccseket Felcsúton rendezik. Hogy jövő nyáron hol rendezik meg az esetleges európai kupamérkőzéseket, még nem dőlt el. A szurkolókat alacsonyabb jegyárakkal, ingyenes buszjáratokkal engesztelik majd ki Felcsúton.

Olvasói sztorik