NB I

Több hónapos rehabilitáció vár a korábbi válogatott kerettagra

Osváth Attila túl van a térdműtéten; nemcsak az elülső, hanem az oldalsó keresztszalagja is el volt szakadva.

Kapcsolódó cikkek

A Vasas – korábban a válogatott keretébe is meghívott – védője, Osváth Attila az egy héttel ezelőtti sikeres térdszalagműtétje után csütörtökön elhagyta a székesfehérvári kórházat és otthonában, Balatonfüreden lábadozik.

A játékos a klubhonlapnakelmondta: egyelőre mankókkal tud csak járni, mivel olyan merev „fémsínnel” rögzítették jobb lábát, ami nem engedi, hogy behajlítsa térdét. Osváth szolgált egy meglepő információval, amiről ő is csak a műtét után értesült: mégpedig azzal, hogy nemcsak az elülső, hanem az oldalsó keresztszalagja is el volt szakadva, ezért azt is össze kellett varrni.

Kedden még be kell mennie a fehérvári Szent György klinikára, ahol a műtét után a térdben felhalmozódott folyadékot leszívják. A műtét utáni varratot a jövő hét első napján szedik ki, azután elkezdődik a több hónapos rehabilitáció időszaka. Addig csak bokakörzéseket és combfeszítéseket végezhet, majd fokozatosan állítanak a rögzítő sín hajlítófokán, ami azt jelenti, hogy lassan jobban és jobban behajlíthatja a térdét.

Osváth elmondta, hogy várhatóan még öt hétig kell a térdrögzítő sínt hordania, amit január közepén vesznek le róla. Ha minden jól alakul, akkor a tavaszi szezon utolsó harmadában már játszhat a fiatal játékos.

Olvasói sztorik