NB I

Kanta: egyik szövetségi kapitány sem számított rám

Hiányérzet van az MTK középpályásában, és azt mondja, lehet benne van a hiba.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy 2018-ig meghosszabbította szerződését az MTK-val a csapatkapitány, Kanta József. A 31 éves irányító középpályás sokak számára érthetetlenül csupán 3-szoros válogatott, eddig 237 csak MTK-s élvonalbeli meccsén 96 gólt szerzett. A bajnoki aranyat, ezüstöt, és bronzérmet is szerző játékos a Digi Sport reggeli műsorának vendége volt.

– Akadémistaként ilyen jövőt képzelt magának?

– Igen, szerettem volna egy masszív NB I-es játékos lenni, legalábbis így kezdeni a pályafutásomat. Nyilván szerettem volna több mindent elérni, mint amit sikerült, de úgy gondolom, hogy semmi okom nem lehet panaszra. Boldog vagyok, örülök, hogy meghosszabbítottam a szerződésem az MTK-val. Egyetlen más magyar klubban sem tudnám elképzelni magam – kezdte Kanta József.

– Fiatalként is úgy gondolta, hogy Magyarországon csak az MTK-ban akar játszani?

– Ez az évek alatt alakult ki, de egyértelmű, hogy nagyon nagy a kötődés az MTK-hoz. Sokat köszönhetek a klubnak, amiért egy vidéki srácként lehetőséget teremtett arra, hogy az álmaimat beteljesítsem. Ezért mindig hálás leszek a klubnak. Folyamatosan bízott bennem, úgyhogy a klub az évek során egyre erősebb lett.

– Az NB I-ben kiemelkedő játékos esetében felmerül, hogy a külföld eddig miért maradt ki?

– Ennek sok összetevője van. Nyilván én is tehetek róla, hiszen ha még jobban futballoztam volna, akkor több klub figyelmét felkelthettem volna. Személyes, konkrét megkeresésről egyről sem tudok. Kétezer-nyolcban a bajnoki cím után választottak az év játékosának, és a BL-selejtezőkre való felkészülés alatt a menedzsereim azért tájékoztattak, hogy komoly érdeklődés van irántam, de konkrét ajánlat sosem érkezett. Nem az a típusú ember vagyok, aki döngeti a kapukat. Lehet, hogy ez hiba, mert előfordulhat, hogy előrébb tarthatnék, ha olyan típusú ember lennék. Megmondom őszintén, hogy akkoriban nem az foglalkoztatott, hogy eligazoljak, hanem a BL-selejtezőre koncentráltam, a Fenerbahce volt akkor az ellenfél.

– A válogatottsággal kapcsolatban erős hiányérzete van?

– Természetesen van hiányérzetem, szerettem volna meghatározó tagja lenni a válogatottnak, de sajnos nem alakult így. Nem vagyok a szavak embere, inkább futballozom. Inkább a játékom miatt hívjanak meg a válogatottba, ne azért mert folyamatosan jelentkezem, hogy márpedig nekem ott a helyem. Elég sok kapitány megfordult a válogatott élén, és valamilyen oknál fogva egyikőjük sem számított rám. Nyilván bennem is megvan a hiba, de egyetlen szövetségi kapitánnyal sem beszéltem erről. Egyértelmű, hogy az én felelősségem is megvan ebben, lehet, hogy jobban kellett volna futballoznom.

– Kik voltak a legjobb játékosok az eddigi társai közül?

– Volt szerencsém együtt játszani Illés Bélával. A képességeket tekintve ő egy kimagasló futballista volt, elég sok játékos megfordult mellettem, de hozzá hasonlóval az utóbbi években nem nagyon, vagy csak nagyon kevésszer találkoztam a pálya környékén. Rajta kívül Végh Zoltán emelném még ki, ő büszkélkedhet a legtöbb NB I-es mérkőzéssel. Nagyszerű kapus volt, és nagyszerű ember, akit a barátomnak is tudhatok. Ezt a két nevet említeném, akik a legnagyobbak.

– 2018-ban 34 éves lesz. Az eldőlt, hogy magyar futballpályán már csak MTK-mezben lép pályára?

– Egyértelmű, hogy Magyarországon csak kék-fehérben fogok futballozni. Nem zárom ki a külföld lehetőségét, ha eddig nem keltettem fel külföldi klubok érdeklődését, kicsit kételkedem abban, hogy ezután sikerülni fog.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik