NB I

Megviseli a sok sérülés a rutinos védőt

Fehér Zoltán még idén visszatérne a pályára, szerinte nincs gödörben a Haladás.

Kapcsolódó cikkek

Az idei bajnokságban mindössze háromszor lépett pályára kezdőként a Haladásban a csapat korábbi alapembere, Fehér Zoltán. A 34 éves belsővédő térdsérülés miatt a nyolcadik fordulóban, szeptember közepén játszott először az ősszel, de másfél héttel ezelőtt, egy kupameccsen ismét kiújult a sérülése. A rutinos hátvéd egy gyulladáscsökkentő injekció után térhet vissza ismét a Haladásba, reményei szerint még idén.

– A Videoton elleni kupavisszavágón megint megfájdult a térdem – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Fehér Zoltán. – Az MR-vizsgálat kimutatta, hogy ismét begyulladt az a rész, ahol a nyáron be volt szakadva a szalag. Valószínűleg a terheléstől gyulladt be. Egy injekciót fogok kapni, ami csökkenti gyulladást. Ezt várom, és akkor reményeim szerint újra tudok edzeni. Jó lenne minél hamarabb megkapni az injekciót, és ha lemenne a gyulladás, akkor pár napon belül visszatérhetnék a pályára.

A rutinos védő még ebben a naptári évben szeretne visszatérni a pályára, mert már nagyon nehezen viseli a sérülésekkel teli időszakot.

– Jelenleg csak biciklizek és erősítek, hiszen nem akarom terhelni a térdem. Nagyon rosszul viselem most már ezt azt időszakot. Kapásból sérülten kezdtem a félszezont. A felépülésem után elkezdtem végre játszani is, nagyon hiányzott már a játék. Most újra heteket kell kihagynom, úgyhogy eléggé megvisel ez a dolog. Nem is tudok már mit mondani, az egész őszi szezonom arra megy rá, hogy sérülésből próbálok visszatérni. Sajnos ez most egy ilyen időszak, de nagyon remélem, hogy az injekció után még idén tudok teljes értékű munkát végezni.

A 16. fordulóig mindössze kétszer kapott ki a Haladás a bajnokságban, de az elmúlt két játéknapon idegenben a Paks, és hazai pályán az Újpest ellen megduplázta a vereségei számát a szombathelyi együttes. Fehér Zoltán szerint azonban nincs nagy gond a zöld-fehéreknél.

– Annyira nem akarok belemenni abba, hogy mi volt a gond, a szakmai stáb majd kielemzi a dolgokat. Azt gondolom, hogy a játékunkkal nem volt gond, főleg Pakson. Szerintem a szerencse sem volt velünk ezen a két meccsen, de minden csapat életében vannak ilyen mérkőzések és ilyen időszakok. Fel fogunk ebből állni, erős keretünk van, a játékosok között semmiféle feszültség nincs, úgyhogy együtt ki fog lépni ebből a csapat. Reményeink szerint már most szerdán – mondta Fehér Zoltán.

Olvasói sztorik