NB I

Horvát élvonalbeli csapatot vehet a Puskás Akadémia

Az NK Osijek súlyos anyagi gondokkal küzd, a magyar miniszterelnök szülőfalujából jöhet a segítség.

Kapcsolódó cikkek

A glas-slavonije.hr információi szerint a Puskás Akadémia (a hírben Puskás Futball Club Kft.-t említenek) érdeklődik a horvát élvonalban szereplő, súlyos anyagi gondokkal küzdő NK Osijek többségi tulajdonrésze iránt.

A cikket a zte.hu szerkesztősége ajánlotta figyelmünkbe. A hírek szerint december 24-ig lehet elküldeni a vételi ajánlatokat, a pályázatokat december 29-én, az eszéki városházán nyilvánosan értékelik majd.

A cikk annak apropóján készült, hogy az említett jelentkezési határidőt meghosszabbították – ezt azzal magyarázzák, hogy a potenciális vevőknek több idő kell arra, hogy összegyűjtsék a szükséges dokumentumokat.

A Puskás Futball Club Kft.-től érkező dokumentumokat a cikk szerint Mészáros Lőrinc és Halmi Tamás írta alá, előbbi Felcsút polgármestere, utóbbi a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője volt. A horvátok szerint jó hír, hogy van komoly érdeklődő a csapatra.

A Puskás Akadémiával is bővebben foglalkoznak. Leírják, hogy a Puskás Ferenc nevét viselő akadémia 2007-ben indult, egyik alapítója pedig Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, aki szereti a futballt, és aktív játékos volt még miniszterelnöksége idején is.

Megjegyzik, hogy a klub Felcsúton található, ahol Orbán a gyermekkorát töltötte, illetve azt, hogy nagy nap volt az akadémia életében, amikor az első hallgatójuk, Gyurcsó Ádám debütált a válogatottban. Szintén megemlékeznek arról, hogy immár a magyar élvonalban szerepel a felcsúti csapat, amelynek U19-es együttese részt vesz az ifjúsági BL-ben.

A horvátok szerint a Puskás Akadémia külföldi szerepvállalása nem lenne újdonság, hiszen Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában is vannak együttműködő partnereik, sőt a Real Madriddal is kooperálnak.

Megemlítik, hogy a Puskásnál már most vannak horvátok: itt szerepel az Osijek korábbi játékosa, Marko Dinjar, az első csapat edzője Robert Jarni, aki szinte teljesen horvát stábbal dolgozhat, a keretben pedig ott van még Renato Kelic, Ivan Herceg és Stipe Bacelic-Grgic.

Olvasói sztorik