NB I

Hemingway: a huligánok, gengszterek nem lesznek a stadionok urai

Kapcsolódó cikkek

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége.

Bernd Storck szövetségi kapitány összetartásaival kapcsolatban elárulta: a sok játékost adó klubokkal még konzultálni fog az időpontokkal kapcsolatban a német edző.

„Ha a magyar válogatott jól szerepel az Európa-bajnokságon, az minden magyar csapatnak jó, a magyar labdarúgás megítélésének jó, és az pénzben is kifejeződhet. Ugyanúgy, ha a klubcsapatok, amelyek kvalifikálják magukat az európai porondra, jól szerepelnek, az úgyszintén minden magyar csapatnak jó” – vélekedett Hemingway.

Jó, hogy kötelező a regisztráció

„Azt gondolom, hogy vagy a regisztráció, vagy a szurkolói kártya muszáj. A szurkolói kártyát önkéntessé tették, de a regisztrációt nem, azt gondolom, hogy ez teljesen jó. A legtöbb embernek jó a szurkolói kártya, mert csak felmutatják, és rögtön tudnak jegyet váltani, aki meg nem akar szurkolói kártyát, az regisztrálhat, megmutatja a személyazonosságát. Azt nem akarja senki, véleményem szerint, aki a labdarúgásban akármilyen szerepet tölt be, hogy emberek úgy jussanak be a stadionba, hogy nem tudjuk, kicsodák, és úgy követhessenek el dolgokat, hogy nem tudjuk, kik követték el. Ez nem egy jó dolog. A formájáról lehet beszélni, hogy mi a jó, mi nem jó, de a magyar labdarúgás ilyen tekintetben jó irányba megy” – fogalmazott a Budapest Honvéd tulajdonosa.

Hemingway évekkel ezelőtt élen járt ebben, amikor elhatározta, hogy rendet csinál a Bozsik-stadionban. Arra a kérdésre, el tudja-e képzelni, hogy visszajönnek azok az idők, ahonnan elindult ez a folyamat, ha a szabályok esetleg enyhébbek lesznek, így válaszolt:

„Attól függ, mit értünk enyhítés alatt. Ha eltörlik a regisztrációt, eltörlik a szurkolói kártyát, és eltörlik, hogy tudjuk, ki megy a stadionba, akkor természetesen visszajöhetnek. De ezt én elképzelhetetlennek tartom, mert a csapatok, a klubok, az MLSZ nagyon hosszú utat jártak be azóta, és nem hiszem, hogy ugyanazokat a hibákat elkövetnék még egyszer, amit akkor elkövettek, hogy engedjék, hogy a huligánok, a gengszterek legyenek a stadion urai.”

A kispestiekkel nem elégedett

„A teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, de azzal, ahogyan haladunk, azzal talán jobban. Építjük be a fiatalokat, akik jönnek fel, ez tetszik nekem. Várunk a zöld jelzésre az utánpótláscentrummal és a stadionnal kapcsolatban, ennek szerintem most kell megtörténnie. A centrum építése a legfontosabb. Az akadémiánk fantasztikus, mindenki, aki odajön, ugyanezt mondja. A gyerekek, akik kijönnek onnan, egyre jobbak, és egyre jobbak lesznek. Beépítjük az elmúlt évek munkáját, amit Szalai László kezdett el, aztán most de Muijnck, a holland igazgató hozott. Szeretnék jobb eredményeket elérni, nemzetközi porondra kijutni. Amiben a sikertelenséget érzem, az a szurkolók száma, én nagyon szeretném ezt felemelni. Ez egy általános probléma, én kutatom, hogyan lehetne több szurkolót behozni, és azt gondolom, ha megoldjuk a szurkolói kérdést, hogy minél többen jöjjenek be, akkor a magyar labdarúgás azokkal a dolgokkal együtt, amiket elkezdtek csinálni, a stadionépítés, az utánpótlás és az Európa-bajnoki szereplés kivívása, felfelé indul” – értékelte az elmúlt néhány évet.

Olvasói sztorik