NB I

Csúszhat a Bozsik-stadion építése

2016 tavaszán vagy őszén kezdődhetnek a munkák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt javasolta Fürjes Balázs kormánybiztosnak, hogy a Bozsik-stadion újjáépítését a 2015–2016-os szezon után kezdjék meg, feltéve, hogy addigra befejeződik a Szusza Ferenc Stadion felújítása és a Hidegkuti-stadion építése.

– Kedden kaptuk meg az MLSZ erre vonatkozó levelét, amelynek nem volt előzménye, így váratlanul ért minket. De nem ördögtől való gondolat csak azért, mert nem a mi szánk íze szerinti javaslatot tartalmaz. Egyelőre nincs probléma, nem akarjuk a sértett klub szerepét betölteni – mondta az MTI-nek szerdán George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A sportvezető szerint tárgyalásra van szükség a klub és a kormánybiztos között, ugyanis bizonyos feltételek mellett elfogadná a csúszást. Hemingway azt szeretné, hogy a közbeszerzést írják ki, így amikor elhárulnak az akadályok az építkezés megkezdése elől, akkor valóban rögtön hozzá lehessen látni a munkához, illetve garanciát szeretne arra vonatkozóan, hogy valóban rendelkezésre áll az ötmilliárd forint a 8200 férőhelyes stadion felépítésére. Hozzátette, a tervek teljesen kész vannak.

A Bozsik-stadion építése az eredeti tervek szerint januárban kezdődött volna, Hemingway pedig úgy véli, az MLSZ javaslata alapján legkorábban jövő májusban kezdődhetne, de inkább öt-hat hónapos csúszással számol. A Honvéd korábban úgy tervezte, Csepelen játszana, amíg felépítik a Bozsik-stadiont, ám Hemingway ezúttal úgy fogalmazott, ehhez fel kellene újítani az ottani stadiont, aminek csak akkor van értelme, ha a kormány amúgy is tervezte annak a létesítménynek a renoválását. Megjegyezte, amennyiben nem, akkor az MTK pályáján vendégeskednének, ahogy a kék-fehérek is tették az előző szezon során a Bozsik-stadionban. Arról egyelőre nincs információja, hogy az MTK a következő idényben is a Bozsik-stadionban játssza-e hazai mérkőzéseit.

George F. Hemingway beszélt a jelenleg a Bozsik-stadion területén működő Magyar Futball Akadémia jövőjéről is: – Az új akadémia építésére egy-két hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást. A tervek szerint jövő nyárra készülne el a két és fél milliárd forintból megvalósuló komplexum, ami Európa egyik legjobb utánpótlásközpontja lesz. A Bozsik Stadiontól öt percre, állami tulajdonban lévő tizenhárom hektáros területen, amely a KAC-pálya mögött van, hét-nyolc pálya épül majd fel a kiszolgáló létesítményekkel együtt.

A klubvezető elárulta, a felépülő létesítmény az állam tulajdona maradna és a Magyar Futball Akadémia használná.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik