NB I

Megfelezték a pécsi stadionpénzt

A kormány kétmilliárdos megvonása a Bp. Honvédot, a Győri ETO-t és a Vasast is érinti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ahogy várható volt, a kormány csökkentette a pécsi labdarúgó-létesítmények fejlesztésre szánt keretet. Ötszázmillió forintot csoportosítottak át más célokra – írja a Pécsi Újság.

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint összesen csaknem kétmilliárd forintot vont el a kormány el a kormány négy csapat, a Honvéd, a Győr, a Pécs és a Vasas sportlétesítmény-fejlesztésétől.

A határozat az átcsoportosítások között a Bozsik-stadion fejlesztésétől 400 millió, a győri ETO Stadion fejlesztésétől 560 millió, a pécsi stadion fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky-stadion fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el.

Ez a pécsi program esetében azt jelenti, hogy az ilyen célokra korábban biztosított egymilliárdos keret feléről kell lemondania a klubnak és persze a városnak is. Mindez a PMFC élvonalból való kizárása után már benne volt a levegőben, így a hír nem, talán csak az intézkedés gyorsasága számít meglepetésnek.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a csökkentett keretből az eredeti tervek melyik részét valósítják majd meg, várhatóan azok a fejlesztések kerülhetnek előtérbe, amelyek közvetlenül az utánpótlás-képzést szolgálják.

A licencügy előtti időkből származó elképzelések szerint még idén elkezdődhetett volna a stadion felújítása: a déli oldalon egy új, kétszintes, fedett lelátó építése, valamint edzőpályák és kiszolgáló-létesítmények kialakítása szerepelt a tervek között.

A déli lelátót részben elbontották volna, a helyére kétszintes, fedett nézőteret szántak. A labdarúgó-növendékek számára ezen, valamint a második szinten szobákat, előadótermeket is kialakítottak volna. A beruházás része lett volna még több új, füves edzőpálya építése is Kovácstelepen.

FRISS:

– Semmiféle pánikot és meglepetést nem okozott számunkra a Magyar Közlönyben megjelent határozat, miszerint a kormány elvonta az idei évre szánt forrásokat az Illovszky-stadion rekonstrukciója kapcsán. Teljesen logikus és ésszerű lépés történt a kormány részéről, hiszen az Illovszky-stadion kapcsán már korábban egyértelművé vált, hogy idén nem kezdünk neki a rekonstrukciónak. Ahogy azt a közelmúltban tartott szurkolói találkozón is elmondtam, a tervezett stadionépítési program lehetséges ütemezése nem változott, így továbbra is reális esélyt látok arra, hogy lelátókkal teljesen körbezárt stadion épüljön a 2016–2017-es szezonban. Jelen pillanatban a szükséges egyeztetések folynak, amely kapcsán eldőlhet, hogy milyen forrással és milyen ütemezéssel épülhet meg az Illovszky-stadion. Ezt az ütemezést figyelembe véve a következő szezon kapcsán már több egyeztetésre is sor került az MLSZ illetékes vezetőivel, azon dolgozunk, hogy a következő idényben a Vasas és az MTK hazai mérkőzéseinek a Fáy utca adhasson otthont – mondta a mifocink.com érdeklődésére Markovits László, a Vasas SC elnöke.

Olvasói sztorik