NB I

Rekordpontot gyűjthet a Doll-csapat

Az előző években utolérhetetlen volt az a csapat, mely az élen telelt az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Bár a legutóbbi hétvégén kikapott az MTK-tól, s így elveszítette több mint egy éve tartó bajnoki veretlenségét a Ferencváros, nincs ok a panaszra a zöld-fehérek évadbeli NB I-es szereplésével kapcsolatban.

Thomas Doll együttese a 15 eddigi meccsén negyven pontot gyűjtött, 12-vel többet, mint a második helyezett Paks. Négy forduló van hátra az őszi meccsekből, s már biztos, hogy a Fradi elsőként mehet téli pihenőre.

Az elmúlt évek legjobb őszi eredményére hajt a Fradi, ugyanis ha a következő két meccsén nem veszít pontot, akkor már biztosan megelőzi a Videoton tavalyi eredményét, ráadásul az őszi bajnoki cím már önmagában jó előjel lehet a tavaszi folytatásra az elmúlt tíz idény mutatói alapján – csak kétszer nem lett bajnok az őszi első.

Tavaly a Videoton 44 pontnál állt meg az őszi 17 kört követően – akkor egy meccsel hamarabb ért véget a szezon első fele –, 14 sikere mellett két döntetlenje és egy veresége volt. A csapat bajnok lett, csak úgy, mint a tavalyelőtti őszi első Debrecen, mely a bajnokság első felében 37 ponttal (17 meccs) zárt az élen.

A 2012–2013-as szezonban is megőrizte őszi első helyét az akkori bajnok: az ETO 38 ponttal lett az első 17 forduló legjobbja, s végül 64-et gyűjtve lett aranyérmes Pintér Attila irányításával. A Debrecen veretlen 2011–2012-es szezonja sem hozott 41 pontnál többet ősszel (17 meccs), egy évvel korábban pedig a 16. fordulónál húzták meg az őszi határt, az akkori éllovas Videotonnak 36 pont jött össze ennyi bajnoki alatt, s szintén aranyérmes lett az idény végén. A 2009–2010-es szezon első felében (15 forduló) a Videoton zárt a tabella élén 33 ponttal, s legutóbb ekkor fordult elő, hogy ez nem volt elég az aranyéremhez: a bajnokságot a Debrecen nyerte.

2008 őszén a Debrecen szintén „rajt-cél” győzelmet aratott: féltávnál 33 ponttal állt az élen, tavasszal pedig további 35-öt gyűjtve előzte meg az Újpestet. A 2007–2008-as bajnok MTK sem lóg ki a sorból – már az ősz végén az első helyen állt –, egy évvel korábban viszont elrontotta az őszi jó szereplését: hiába szerzett 41 pontot az első 17 fordulóban, tavasszal csak húszat gyűjtött, így a Debrecen megelőzte a hajrában.

Olvasói sztorik